Információk

Időpont: 2018. június 30. 
Tartaléknapok: 2018. július 1., 7., 8.,  14., 15., 21., 22.

Az esemény megrendezéséről a szervező az esemény előtt 2 nappal a hatóságokkal történt egyeztetést követően ad tájékoztatást.

Helyszín:
Rajt:      Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya
Cél:       Balatonboglár, Platán Strand

Úszótáv: 5200 m

Nevezési díjak:

Orvosi igazolás: 
A részvétel feltétele 1 hónapnál nem régebbi, az eseményen való résztvételt engedélyező orvosi igazolás.
Javasoljuk, hogy az orvosi igazolást szerezd be előzetesen. Ezzel időt és pénzt is spórolhatsz, valamint a szervezők dolgát is megkönnyíted. Előnevezéssel és otthonról hozott orvosi igazolással a nevezési díj kedvezőbb a helyszíni díjnál, valamint az orvosi vizsgálatnál kialakuló sorokat és hosszú várakozást is elkerülheted. 
Az igazolás a helyszínen is beszerezhető (amennyiben a nevező megfelel az egészségügyi feltételeknek), de a hosszú sorban állás elkerülése és a kedvezőbb nevezési díj (online előnevezés+előzetesen beszerzett orvosi igazolás együttes megléte esetén érvényes) végett javasoljuk az igazolás előre intézését.
Ha az eseményt az időjárás miatt elhalasztjuk, az eredeti időpontra beszerzett orvosi igazolások a későbbi időpontra is érvényesek, amennyiben nem június 1. előtt kerültek kiállításra.

Rajt megközelítése:
A rajthelyszín pontos címe: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya)
Révfülöp a Balaton északi partján, a 71-es úton közelíthető meg. Útvonaltervezés

Rajtolás időtartama: 
7:30-12:00 között 

Frissítés, beérkező csomag:
Rajtolás előtt vízzel lehet frissíteni.
Az útvonalon a biztosító hajókban vízzel és szőlőcukorral lehet frissíteni.
Célba érkezéskor minden teljesítőnek lehetősége lesz teával frissíteni, továbbá a célterületen belül egy beérkezői csomagot adunk át a támogatók ajándékaival.

Szintidő:
Az átúszást legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni. A célba legkésőbb 16 óráig meg kell érkezni. Kérjük a lassan úszókat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra a rajtolást!
A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt.
Az átúszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

 Úszópálya zárási időpontok a 12 órás rajt zárási időponttal számolva:
2 km-nél:            13:30
3 km-nél:            14:15
4 km-nél:            15:00

Öltöző, ruhatár, csomagmegőrzés:
Révfülöpön és Balatonbogláron is átöltözési lehetőséget biztosítunk a nevezési központ közelében felállított sátrakban.
Lehetőség lesz csomagot leadni:
-          helyszínen maradó csomagokat Révfülöpön és Balatonbogláron is
-          Révfülöpön Balatonboglárra átszállítandó csomagokat is
A ruhatár nyitva tartása:
Balatonbogláron:            6:00-16:30-ig
Révfülöpön:                      7:00-17:30-ig

A csomagleadás menete:
Révfülöpön:
Csomagot leadni csak a nevezési díj kifizetésekor átvett karszalag bemutatása után lehetséges.
A helyszínen maradó csomagok leadása a csomagmegőrző sátorban történik. A csomag leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával.A csomagot az átúszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni.

A túlpartra átküldendő csomagok leadása a csomagszállítás feliratú sátorban történik. A csomag leadásakor egy újabb szám és egy színre utaló betűkód kerül a karszalagra. A csomagot a túlparton a betűkódnak megfelelő színjelzésű sátornál lehet átvenni a karszalag bemutatásával.

Balatonbogláron:
Csomagot leadni az érvényes nevezéssel rendelkezőknek és a nevezni szándékozóknak egyaránt lehetséges.

A helyszínen maradó csomagok leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az átúszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni. 

Kerékpárdepó:
Mindkét parton felügyelt kerékpárdepót alakítunk ki, de a kerékpárok lezárásáról a résztvevőknek kell gondoskodni. Kerékpár túlpartra történő átszállítására nincs lehetőség.          

Időmérés:
Az időmérés a nevezési díj befizetésekor átvett karszalagon elhelyezett chip segítségével történik.

Eredménylista:
A honlapon az eredmények a célba érkezést követően folyamatosan frissülnek

  • az előzetes nevezők adatai a lista frissítésekor olvashatók
  • a helyszíni nevezők adatai folyamatosan kerülnek feltöltésre az eseményt követő héten
Helyszínrajzok
Egyéb tudnivalók:
  • A versenyen miden felkészült induló rajthoz állhat, aki a versenykiírásba foglalt feltételeket elfogadja, a verseny napján érvényes orvosi vagy sportorvosi igazolással rendelkezik. Az orvosi igazolást a karszalag felvételekor kötelező bemutatni.
  • Akik előzetesen nem szereztek be orvosi igazolást, a helyszínen, a karszalag átvétele előtt kötelező orvosi vizsgálaton esnek át.
  • 18 év alatti indulóknál hangsúlyosan ellenőrizzük a szülői/gondviselői hozzájárulás meglétét! 14 év alatti induló csak szülői/gondviselői segítséggel szállhat vízbe. Ez alól kivételt képeznek az úszás és vízilabda sportágak igazolt versenyzői.
  • Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki nem teljesíti a verseny - szervezők által kijelölt - teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.
  • A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
  • A esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
  • A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
  • A szervező fenntartja a program- és időpont-változtatás jogát. 

Tanácsok az átúszás napjára