Információk

Táv: 5200 m
Időpont: 2017. július 1. (szombat)
Jelentkezés helye: Révfülöp, labdarúgópálya.
Ideje: 2017. július 1-én (szombaton), 6.45-11.45
Startolás: A révfülöpi kikötőből, folyamatos (7.30-12.00 között)
Limitidő: A vízben tartózkodási lehetőség 18.00-ig engedélyezett. Felhívjuk a figyelmet, hogy akik gyengébb úszók - nem tudják 4 óra alatt a távot teljesíteni - , azok ne halasszák a rajtot az utolsó időpontra. Előregisztráció: http://www.sarkany.hu/balatonatuszas/index.dw?menu=2
Orvosi igazolás: A szervezőbizottságunk úgy döntött, hogy hasonlóan az elmúlt évekhez: egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolással lehet jönni az úszásra. Ha valaki nem tudja hozni 1 hónapnál nem régebbi orvosi igazolását, a helyszínen is lesz lehetőség az orvosi ellenőrzésre. Ebben az esetben az esetleges sorban állást vállalniuk kell. Az előző két évben a résztvevők 2/3-a rendelkezett igazolással, így az ő részükre gyorsabb lett a nevezés.

A 2017. évi  Balaton-átúszás a kedvező idő esetén 2017. július 1-én szombaton kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikőtőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 7.30-tól délután 12.00-ig tart.

Nevezni Révfülöpön, a kikőtőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 6.45-tól 11.45-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan szálljanak vízbe.

A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvassuk a vonalkódos csuklópántot, majd a teljesítők a szponzorok által biztosított kínálatból fogyaszthatnak. A zárt területen belül valamennyien átvehetik a verseny egyedi pólóját, és itt kerülnek kisorsolásra a felkínált ajándékcsomagok is. A kiérkezők itt is számíthatnak orvosi segítségre.

A verseny napján a rendezvényre bérelt hajójáratok közlekednek Révfülöp és Balatonboglár között, melyeket mentettérti jegyek váltásával vehetnek igénybe. Az utazás a vonalkódos csuklópánttal rendelkezőknek ingyenes. A révfülöpi rajthoz érkezők csomagjait raktározzuk. Az általunk biztosított nylontáskában a minimális ruházatot átszállítjuk, és azt a célba érkezés után a célterület mellett felállított raktárbázison vehetik át. Értektárgyak megőrzését és átszállítását nem vállaljuk! (Ha valaki mégis a csomagjával ezen tárgyakat beleteszi, érte felelősséget nem vállalunk (pl pénztárca, kocsikulcs, lakáskulcs, telefon, fényképező, ékszerek, stb)

Balatonbogláron délután színvonalas kulturális programok kerülnek megrendezésre a célterület mellett felállított nagyszínpadon.

Az eredményeket a Sárkány Informatikai Zrt. jóvoltából a www.sarkany.hu/balatonatuszas oldalon érhetik el. Az előregisztrált úszók eredményei az úszás másnapján felkerülnek, a helyszínen regisztrált úszók pedig folyamatosan, az adatrögzítés haladtával kerülnek fel.

Az időpontváltozást az időjárás befolyásolhatja, ezért a rendezőség a változtatás jogát fenntartja.


Tanácsok az átúszás napjára

Még nem tudja, hogy hogyan jut el a Balaton-átúszásra? Autóval megy és van szabad hely az autójában?
Keressen fuvart vagy utast az Oszkár telekocsi segítségével!