Mint tudjátok, a MÁV hosszú évek óta segíti a Balaton-átúszás ikonikus eseményét. Idén is egyszerű és gyors vonateléréssel juthattok el Révfülöpre és Balatonboglárra, attól függően, hogy melyik távot választjátok. Igazi figyelmesség és újdonság, hogy lesz a 7:05-ös Kék Hullám sebesvonat étkezőkocsijában, hogy sportolóknak való reggeli kínálat is választható. A MÁV Balaton-átúszással kapcsolatos információit itt olvashatjátok:

„Utazzatok vonattal a Balaton-átúszásra!

Révfülöpre:

A MÁV-START azt javasolja, hogy az északi parton közlekedő, Budapest-Déli pályaudvarról 7:05-kor (Budapest-Kelenföld pályaudvarról 7:12-kor) induló Kék Hullám sebesvonatot válasszátok, melyre a várhatóan nagyobb forgalom miatt plusz kocsit is rácsatolnak. A vonat 9:42-re érkezik Révfülöpre, így kényelmesen van idő még készülődni, bemelegíteni a rajtig. (A Kőbánya-Kispestről 7:47-kor induló, Révfülöpre 10:48-kor érkező Tekergő gyorsvonatot egy másik rendezvény miatt keletkező zsúfoltság és a késői érkezés miatt nem javasolják, válasszátok inkább a korábbi vonatot). Az átúszás napján a 7:05-ös Kék Hullám sebesvonatban étkezőkocsi is lesz, amiben külön reggeli menükkel várnak benneteket: rostban, szénhidrátban gazdag ételek közül tudtok választani, mely erőt ad a Balaton sikeres átúszásához.

Balatonboglárra:

Balatonboglárra a Déliből 6:35-kor, 7:35-kor és 8:35-kor induló Balaton és Tópart expressz vonatokkal tudtok utazni, melyekkel 1:55 perc alatt érkezhettek meg Balatonboglárra (8:29, 9:29, 10:29). A 6:35-kor és 8:35-kor induló Balaton expressz vonatokban étkezőkocsit is találhattok, ahol szintén úszóknak készített reggeli ajánlatokkal is várnak Benneteket.

A jegyeket érdemes elővételben megvásárolni, mivel a vonatokon a nagy utasforgalom miatt a helyjegyek elfogyhatnak, a vonatok betelhetnek. Ha légkondicionált és kényelmesebb kocsiban szeretnétek utazni, vásároljátok meg jegyeteket az InterCity-kocsikba. Ne felejtsétek, hogy lehetőség van a versenyre 50%-os kedvezményt* biztosító menettérti jegyet is vásárolni. *Az alkalmi kedvezmény csak Révfülöp állomásra megváltott menetjegyekre érvényes és a bélyegzés miatt csak a pénztárban váltható meg.

Csupán annyi a dolgod, hogy megváltod 50%-os alkalmi menettérti jegyed csak Révfülöp állomásra, ahol a szervezők ellátják Ötpróba-pecsétjükkel menetjegyed – ezáltal díjmentessé válik a visszautazás.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni.

Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

A Balaton átúszásra utazók részére a szokásos étkezőkocsis kínálaton kívül a következő ételek is elérhetőek:

  • Cerbona müzliszelet többféle ízben: 120 Ft
  • Müzlitál natúr joghurttal, aszalt gyümölcsökkel, mézzel és tejjel (laktózmentes változatban is): 750 Ft
  • Penne Arrabiata durumtésztával: 990 Ft
  • Gatorade sportital többféle ízben (0,5 l): 390 Ft

Az étkezőkocsi étlapját ezen a linken keresztül érhetitek el:

https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/travel-offer/document/public/balaton-expressz-etkezokocsi_ket_nyelvu_web_20.06.10.pdf

A Balaton körüli vasúti ajánlatokról innen tájékozódhattok: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balatoni-nyar-2020

Retro hétvégével kapcsolatos információk: www.mavcsoport.hu/retro