Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével –úgy döntöttünk, hogy a 38. Lidl Balaton-átúszást augusztus 1-én, szombaton megtartjuk.

FONTOS VÁLTOZÁS! – Idén nincs lehetőség helyszíni nevezésre. Tekintettel az előnevezők magas számára az esemény napján nem lesz lehetőség helyszíni nevezésre sem Révfülöpön a klasszikus távra, sem Balatonbogláron a Féltávra. Az eseményen csak az előzetesen nevezők tudnak részt venni.

Az előnevezők száma elérte a 10.000-et így továbbiakban, már nem lehet nevezni a holnapi eseményre!!!! A nevezést LEZÁRTUK!

A várható időjárás szombatra:
A jelenlegi számítások alapján az északkeleti szél a kora reggeli-reggeli órákban megélénkül (25-35 km/h), majd napközben fokozatosan mérséklődik (10-25 km/h) délutántól változó irányúvá válik.

Száraz, napos idő várható, erős napsugárzással.

A reggeli hőmérséklet 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul.

A reggeli, délelőtti órákban lehet számítani közepes hullámzásra kelet-nyugat irányú vonulattal.

A víz hőmérséklete reggel 25, délután 27 fok körül alakul.

További részletek az eseménnyel kapcsolatos időjárásról Országos Meteorológiai szolgálat oldalán találhatók: http://www.met.hu/idojaras/tavaink/balaton/balaton-atuszas/

A hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyílt vízi tapasztalatot igényel – az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég.

Arra kérünk, hogy a vízbe szállás előtt mérlegeld azt, hogy úszásmúltad/úszástudásod alapján alkalmas lehetsz-e arra, hogy a fenti időjárási viszonyok között úszd át a Balatont.
Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások állnak majd. Ha elfáradtál, kapaszkodj ki a hajókhoz, pihenj meg, vegyél magadhoz vizet és szőlőcukrot!