Már belátható távolságban vannak a nyári szabadidősport-események és örömteli hír, hogy a járványhelyzet kedvező alakulása okán a közelmúltban a védelmi intézkedések enyhítéséről döntött a kormány.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy milyen feltételekkel lehet szabadidősport-eseményen részt venni. Rendezvényeink a „sportfesztivál”, továbbá az 500 fő fölötti szabadtéri sportrendezvények kategóriájába tartoznak. Ezeken a versenyszerűen sportolók mellett szabadidős sportolók is részt vehetnek.

A jelenleg hatályos szabályozás szerint a 39. Lidl Balaton-átúszáson a következő védettségi feltételeknek megfelelő személyek vehetnek részt:

  • koronavírus ellen védett személy – a) COVID-19 oltottság tényének igazolása védettségi igazolvánnyal, b) fertőzésből történő felgyógyulás tényének igazolása védettségi igazolvánnyal
  • a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló, sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportoló
  • koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy

Kérjük, a fentiek figyelembevételével nevezz.

Természetesen megértjük, hogy mindenkinek van saját véleménye, álláspontja a fentiekkel kapcsolatban, azonban kérünk, hogy ennek a kinyilatkoztatására ne az eseményhez kapcsolódó felületeinket vedd igénybe!

Fontos szem előtt tartani, hogy a fenti jogszabályok a jövőben változhatnak, ezért érdemes figyelemmel követni a témához kapcsolódó híreket – tehát elképzelhető, hogy a több hónap múlva már más részvételi feltételek lesznek aktuálisak. Az eseményünket érintő módosításokról természetesen mi is folyamatos tájékoztatást adunk.