Balaton-átúszás - augusztus 7-én úszunk
Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével –úgy döntöttünk, hogy a 39. Lidl Balaton-átúszást augusztus 7-én, szombaton megtartjuk.
 
?A várható időjárás szombatra
▪️Az előrejelzések szerint nyárias hőmérsékletre lehet számítani, a déli órákban 29-30 fokkal.
▪️A vízhőmérséklet alacsonyabb lesz az elmúlt hetekhez képest, 23-24 fokos felszíni vízhőmérséklet várható.
▪️További részletek az eseménnyel kapcsolatos időjárásról az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján találhatók: ▶️http://www.met.hu/idojaras/tavaink/balaton/balaton-atuszas/
 
?Rövidül az eseményt időtartama – az időjárás délutáni várható változása miatt néhány módosítás szükséges az eredeti kiíráshoz képest
▪️A biztonsági vitorlásfolyosó építését igyekszünk gyorsítani és már 8 óra előtt elindítani az első úszókat.
▪️A délután várhatóan megélénkülő szél miatt a révfülöpi oldalról (5,2 km úszás és SUP) 11:00 óráig lehet elindulni, ezért kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen!
▪️Aki Balatonboglárról érkezik az úszás előtt, 10:00 óráig tud a hajóval elindulni a boglári oldalról, hogy még 11:00 óráig vízbe tudjon ugrani Révfülöpön!
▪️A szintidő 14:00 órára módosul, tehát eddig az időpontig minden indulónak be kell érnie!
 
?További fontos tudnivalók
▪️Előregisztráció az eseményre MA ÉJFÉLIG lehetséges – a részletes tudnivalókat minden előregisztrált indulónknak e-mailben megküdjük!
▪️A kormányrendeletben előírt részvételi feltételek ellenőrzése miatt várhatóan több időre lesz szükség a regisztrációnál, ezért kérjük, hogy a szükséges dokumentumokat (pl. személyi igazolvány, védettségi igazolvány, sportorvosi engedély stb.) készítsd elő, továbbá javasoljuk a szokásosnál korábbi érkezést.
▪️A hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyílt vízi tapasztalatot igényel – az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég. Arra kérünk, hogy a vízre szállás előtt mérlegeld, hogy úszó múltad / úszás tudásod alapján alkalmas vagy-e arra, hogy a fenti időjárási viszonyok között úszd át a Balatont.
Az úszófolyosó mentén kb. 50 méterenként vitorlások állnak majd. Ha elfáradtál, kapaszkodj ki a hajókhoz, pihenj meg, vegyél magadhoz vizet és szőlőcukrot!
 
További információ honlapunkon:▶️ www.balaton-atuszas.hu
/A fenti módosítások frissítése weboldalunkon némi átfutási időt vesz igénybe, ezt kérlek, vedd figyelembe!/
 
Találkozunk szombaton! ?‍♂️