JÓ HÍRÜNK VAN! A 40. Lidl Balaton-átúszást az első meghirdetett időpontban, vagyis 2022. július 23-án megrendezzük. ???

DE! Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján az esemény délutánján egy erős széllel kísért száraz hidegfront érkezése várható?️, ezért a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnokával egyetértésben a szervező bizottság úgy döntött, hogy a következő feltételekkel rendezhető meg az átúszás:
❗Vízbe szállni 11 óra után már nem lehet❗, emiatt a rajtolás időtartama minden távon változik::
✅ 5,2 km, klasszikus táv: 7-11 óráig lehet rajtolni
✅ 2,6 km, féltáv: 9-11-ig lehet elrajtolni
✅ SUP: 9-11-ig lehet elrajtolni
A célba érkezés 14 óráig lehetséges.
Rövidesen a fenti rajtidőpontokhoz igazítjuk az eseményinformációt, az egységek nyitvatartását, a hajóindulások időpontját, a részletes tudnivalókat minden nevező megkapja emailen!!!
Az első úszókat szállító hajó Balatonbogláron 5:30-kor áll be a kikötőbe, ha megtelik, elindul. ❗Az utolsó rajtba induló hajó 9:30-kor fog elindulni Boglárról Révfülöpre.❗ Az úszás után az utolsó hajó 15 órakor indul vissza Boglárról Révfülöpre.
Kérjük, nagyon figyelj a megváltozott részletekre, olvasd végig az e-mailt, nézd át a weboldalt délután, estefelé, nézd meg a ?vonatindulás és -érkezés időpontját, számolj a késéssel, a dugóval, az esetleges balesetekkel, mert a saját biztonságod érdekében nem tudunk 11 óra után vízbe engedni, akkor se, ha rajtad kívül álló okok miatt késel.
Mivel az előnevezési időszakban a 3 távra vonatkoztatott 12.000 fős létszámlimitet elértük, sem last minute, sem helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség.
?Jó úszást, kellemes áthúzást és sikeres partot érést mindenkinek!
Találkozunk szombaton.
A Lidl Balaton-átúszás várható időjárását az OMSZ jóvoltából idekattintva tudod követni.

40. Lidl Balaton-átúszás - megtartjuk