IDŐPONT

2022. július 23.

Tartaléknapok: július 24., 30., 31., augusztus 6., 7., 13., 14.

A megrendezésről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt 2 nappal, csütörtökön délben adunk tájékoztatást.

HELYSZÍN

Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya
A rajthelyszín pontos címe: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya)
Révfülöp a Balaton északi partján, a 71-es úton közelíthető meg. Útvonaltervezés

Helyszínrajz

Cél: Balatonboglár, Platán Strand

Helyszínrajz

PARKOLÁS

Amennyiben teheted, Révfülöpre a szűkös parkolási lehetőségek miatt kérünk, ne autóval érkezz. Ha mégis gépjárművel érkezel, Révfülöpön az alább megjelölt helyeken tudsz majd parkolni. Kérjük, hogy csakis az itt jelzett parkolókat keresd és használd. Érkezz időben az eseményre, hagyj magadnak kellő időt a szabályos parkolóhely megtalálására.

És kérjük, hogy mindig a KRESZ szabályait betartva állj meg az autóddal. Légy tekintettel és vigyázz a helyi környezetre!

Balatonbogláron résztvevői parkoló kialakítására nincs lehetőség.

ÚSZÓTÁV

Táv: 5200 m

Útvonal: 

A cél előtt 1300 m-rel becsatlakozik a Balaton-átúszás Féltáv mezőnye is az 5,2 km-es távot teljesítők közé.

NEVEZÉSI DÍJAK

Hamarosan…

NEVEZÉS MÓDJAI, FOLYAMATA

Előzetes regisztráció:

A https://uszas.futanet.hu/ oldalon keresztül a nevezés megnyitását követően.

A megadott e-mail címmel és jelszóval a belépés után válaszd ki, melyik távon indulnál. Töltsd ki a szükséges adatokat, add meg a pólóméreted, majd a továbblépés után véglegesítsd a regisztrációt vagy más személyt, személyeket is regisztrálhatsz. A folyamat befejezéséhez nyomj rá a ‘Fizetek’ gombra!

Tényleges fizetés nem történik, de ez szükséges a regisztráció lezárásához.

Ha a Lidl Balaton-átúszás úszósapkát is a kosaradba tetted, akkor viszont van fizetési kötelezettséged, ennek az ára nem egyenlíthető ki a helyszínen. A tranzakció sikeres lezárása után egy külön visszaigazolót kapsz erről e-mail-ben.

A sikeres regisztráció esetén a megadott e-mail címre(címekre) megérkezik a nevezési visszaigazoló .pdf ami egyben a nevezési lap is lesz. Előfordulhat, hogy ez a spam/ kéretlen levelek mappádba kerül, így kérjük, itt is ellenőrizd!

Ezt nyomtasd ki, és kérjük, a részvételt engedélyező orvosi igazolást és pecsétet erre a visszaigazolásra szerezd be, és ezt mutasd be Révfülöpön nevezéskor.

(A nevezés véglegesítésekor elfogadjuk a külön papírra kiállított orvosi igazolást is.)

Ha nincs az eseményen való részvételt engedélyező orvosi igazolásod, ez a helyszínen is beszerezhető 1000 Ft-ért, melyet készpénzben kell fizetni.

A nevezési lap és az orvosi igazolásod birtokában egyből mehetsz is a nevezési sátrakhoz, ahol az időmérésre szolgáló és az eseménypóló átvételéhez szükséges kék színű karszalagot is megkapod.

Itt fizeted majd ki a visszaigazolón feltüntetett nevezési díjat befizetni. Kizárólag készpénzes fizetésre lesz lehetőség.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a nevezési visszaigazoló kinyomtatására a helyszínen nincs lehetőség!

Helyszíni nevezés:

Révfülöpre érkezve tölts ki egy nevezési lapot!

Szükséged lesz még a részvételt engedélyező orvosi igazolásra, amelyet beszerezhetsz előzetesen is, vagy a helyszínen 1000 Ft ellenében.

Ezzel és a nevezési lappal menj a nevezési sátrakhoz, ahol az időmérésre szolgáló piros színű karszalagot is megkapod.

Ne feledd, a helyszíni nevezés díja nem tartalmazza az esemény pólóját. Azt a készlet erejéig Balatonbogláron 2000 Ft-ért megvásárolhatod.

Nevezés véglegesítése, nevezési díj befizetése, időmérő karszalag átvétele: 2022.07.23-án 7:00-11:45 között csak Révfülöpön lehetséges, a versenyközpontban

ORVOSI IGAZOLÁS

A részvétel feltétele a 2022. június 23. után beszerzett, az eseményen való részvételt engedélyező orvosi igazolás.

Javasoljuk, hogy az orvosi igazolást szerezd be előzetesen. Ezzel időt spórolhatsz, valamint a szervezők dolgát is megkönnyíted. Az előzetesen beszerzett orvosi igazolással elkerülheted a többszöri sorban állást, és az esetleges hosszabb várakozást.

Az eseményen való résztvételt engedélyező orvosi igazolás a helyszínen is beszerezhető 1000 Ft-ért, melyet a helyszínen készpénzben kell fizetni.

Ha az eseményt az időjárás miatt elhalasztjuk, az eredeti időpontra beszerzett orvosi igazolások a későbbi időpontra is érvényesek, amennyiben nem június 23. előtt kerültek kiállításra.

Az előzetesen beszerzett orvosi igazolásra nincs formai és szöveges megkötés, de tartalmaznia kell, hogy az adott személy alkalmas a táv teljesítésére.

Az egyesületi, igazolt sportolók esetében elfogadjuk az érvényes sportorvosi igazolást is. Kérjük, hozz magaddal az eseményre egy, az érvényes sportolói kártyádról készült másolatot(!) , amit csatolunk majd a nevezési lapodhoz.

Külföldi résztvevők esetében elfogadjuk az aláírással és hivatalos orvosi pecséttel ellátott nem magyar nyelvű orvosi igazolást is.

KORHATÁR

14 év alatti indulóknál hangsúlyosan ellenőrizzük a szülői/gondviselői hozzájárulás meglétét.

14 év alatti induló csak szülő/gondviselő kíséretében indulhat az eseményen és teljesítheti a kihívást. Ez alól kivételt képeznek az úszás, vízilabda, triatlon és öttusa sportágak igazolt versenyzői.

Minden 18 évnél fiatalabb résztvevő, aki nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, vagy nem sportorvosi engedéllyel rendelkező igazolt sportoló, csak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt vehet részt az esemény bármely távján.

RAJTOLÁS IDŐTARTAMA

8:00-12:00 között
Az első rajtolás időpontja attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó.
Az időjárás esetleges változása miatt a rajtolás záró időpontja korábbra kerülhet.

FRISSÍTÉS, BEÉRKEZŐ CSOMAG, PÓLÓÁTVÉTEL

Rajtolás előtt vízzel lehet frissíteni.
Az útvonalon a biztosító hajókban vízzel lehet frissíteni. Szükség esetén szőlőcukor is rendelkezésre áll, de ezt csak a járványhelyzet aktuális szabályait figyelembe véve tudjuk biztosítani.
Célba érkezéskor minden teljesítőnek lehetősége lesz teával frissíteni, továbbá a célterületen belül egy beérkezői csomagot adunk át a támogatók ajándékaival. A beérkező csomag egyes elemei (pl. kávé, péksütemény) a csomagban található kupon leadásával vehetők át.

A pólót az előnevezéssel rendelkező résztvevők a nevezési sátorban kapott kék karszalag birtokában vehetik át Balatonbogláron, az úszás célterületén kívül felállított pólóátvételi sátorban.

A pólót a helyszínen nevezők a készlet erejéig Balatonbogláron 2000 Ft-ért megvásárolhatják.

SZINTIDŐ

Az átúszást legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni. A célba legkésőbb 15 óráig meg kell érkezni. Kérjük az 5,2 km-t tervezetten 3 óránál hosszabb idő alatt teljesítő úszókat, hogy az úszás megkezdését ehhez igazítsák!
A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt.
Az átúszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

Úszópálya zárási időpontok a 11 órás rajt zárási időponttal számolva:
2 km-nél: 13:10
3 km-nél: 13:45
4 km-nél: 14:20

ÖLTÖZŐ, RUHATÁR, CSOMAGMEGŐRZÉS, ZUHANYZÓ

Révfülöpön és Balatonbogláron is átöltözési lehetőséget biztosítunk a nevezési központ közelében felállított sátrakban.
Lehetőség lesz csomagot leadni:
– helyszínen maradó csomagokat Révfülöpön és Balatonbogláron is
– Révfülöpön Balatonboglárra átszállítandó csomagokat is
A ruhatár nyitvatartása:
Balatonbogláron:
Csomagleadás: 5:50-10:50-ig
Csomagfelvétel: 16:00-ig

Révfülöpön:

Csomagleadás: 7:00-11:50-ig
Csomagfelvétel: 17:00-ig (a Balatonboglárról induló utolsó úszókat szállító hajó menetrendjének ismeretében változhat)

A csomagleadás menete:
Révfülöpön:
Csomagot leadni csak a nevezési díj kifizetésekor átvett karszalag bemutatása után lehetséges.
A helyszínen maradó csomagok leadása a csomagmegőrző sátorban történik. A csomag leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az átúszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni. Ezt azoknak ajánljuk, akik a Balaton-átúszás teljesítése után visszahajóznak Révfülöpre. 

A túlpartra átküldendő csomagok leadása a csomagleadás feliratú sátorban történik. A csomag leadásakor egy újabb szám és egy színre utaló betűkód kerül a karszalagra. A csomagot a túlparton a betűkódnak megfelelő színjelzésű sátornál lehet átvenni a karszalag bemutatásával. Ezt azoknak ajánljuk, akik a Balaton-átúszás teljesítése után Balatonbogláron maradnak. 

Balatonbogláron:
Csomagot leadni az érvényes nevezéssel rendelkezőknek és a nevezni szándékozóknak egyaránt lehetséges. Ezt azoknak ajánljuk, akik Balatonboglárra érkeznek, majd áthajóznak Révfülöpre a rajthoz. 

A helyszínen maradó csomagok leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az átúszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni.

Balatonbogláron, a Platán Strandon nyilvános zuhanyzó áll a résztvevők rendelkezésére.

KERÉKPÁRDEPÓ

Mindkét parton felügyelt kerékpárdepót alakítunk ki, de a kerékpárok lezárásáról a résztvevőknek kell gondoskodni. Kerékpár túlpartra történő átszállítására nincs lehetőség.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés a nevezési díj befizetésekor a csuklóra rögzített karszalagban elhelyezett chip segítségével történik.  A karszalag vízálló anyagból készül, így úszás közben nem sérül.
A chipet kollégáink egy leolvasó segítségével a vízre szálláskor és a célban is ellenőrzik, így rögzítve az úszás idejét.

Kérjük, vigyázz a karszalagodra, ne hagyd el, ellenkező esetben nem lesz mért időd az eseményen.

HAJÓKÖZLEKEDÉS AZ ESEMÉNY ALATT

BALATONBOGLÁRRÓL RÉVFÜLÖPRE:

A Lidl Balaton-átúszás ideje alatt katamarán hajók közlekednek Balatonboglár és Révfülöp között.
A katamaránok közlekedése folyamatos. A hajó mindig akkor indul útnak, amikor megtelik.
AZ ELSŐ HAJÓ Balatonbogláron az átúszás reggelén, 7.00-kor áll be a kikötőbe, miután megtelik, elindul Révfülöpre. Révfülöpön beszállás után indul vissza, és így tovább.
A rajtolni szándékozó úszókat szállító hajóknak pontos menetrendje nincs, amint egy hajó megtelik, indul Révfülöpre.
Az UTOLSÓ HAJÓ, amivel a rajtolni szándékozók odaérnek a 12 órás rajtzárásra, 11 órakor indul Balatonboglárról.

RÉVFÜLÖPRŐL BALATONBOGLÁRRA:
A Lidl Balaton-átúszás ideje alatt több hajó közlekedik Révfülöp és Balatonboglár között. A hajók közlekedése folyamatos.
Az északi partról a kísérőket szállítják át Balatonboglárra.

Az UTOLSÓ HAJÓ, amivel a résztvevők visszajuthatnak Révfülöpre, 16 órakor indul Balatonboglárról.

Az 5,2 km-es táv résztvevőinek egy út ingyenes, amit az úszáshoz kapott karszalag bemutatásával lehet igénybe venni. Esetleges további utazásokhoz jegyet kell vásárolni.
A féltáv résztvevőinek és a kísérőknek minden útra jegyet kell váltani.
Javasoljuk, hogy azok a kísérők, akik előzetesen tudják, hogy oda és vissza is utaznak majd, váltsanak menettérti jegyet az első utazás előtt, elkerülve ezzel a hosszas sorban állást. A hajóutazás alatt a Balatoni Hajózási Zrt. jegyárai érvényesek.
A jegyeket a BAHART helyszíni pénztáraiban lehet megváltani.

A hajókon az aktuális járványügyi szabályok betartása kötelező.

EREDMÉNYLISTA

Az eredményeket itt találod, ezek célba érkezést követően folyamatosan frissülnek. Innen letöltheted személyes okleveledet is, amellyel akár Facebookon is büszkélkedhetsz ismerőseidnek.

A korábbi évek eredménylistáit itt találod.

LIDL BALATON-ÁTÚSZÁS ÚSZÓSAPKA

Vásárolj magadnak vagy ajándékba Lidl Balaton-átúszás úszósapkát.

Az úszósapka fehér, mindkét oldalán logózott. A képen látható grafikák közül az egyik a sapka egyik, a másik a másik oldalán van.
– anyaga 100% hipoallergén szilikon
– csúszásgátló belső bevonat, ami nem “tépi” a hajat.
– maximális rugalmasság
– unisex, felnőtt méret: 22,5 x 19,2 cm

Az úszósapkát a következő módokon tudod megvásárolni:

 1. nevezés nyitása – 06.30. között online az uszas.futanet.hu oldalon, a sapkát „termékek” menüpontban találod.
  Az előrendelt úszósapka ára 4990 Ft, ami tartalmazza a postázás költségét is. A beérkezett megrendeléseket a rendelkezésre álló készlettől függően várhatóan július elejétől postázzuk, így azt jó eséllyel (a posta gyorsaságától függően) időben megkapod, hogy az új szerzeményben teljesíthesd a távot.
 2. 07.01-07.23. között online az uszas.futanet.hu oldalon, a sapkát „termékek” menüpontban találod.
  Az előrendelt úszósapka ára 4990 Ft, ami tartalmazza a postázás költségét is.
  Az ebben az időszakban megrendelt sapka már nem biztos, hogy megérkezik hozzád az eseményig, kérjük ezzel számolj a vásárláskor
 3. 07.23-án, az esemény napján az úszósapka megvásárolható Balatonbogláron a célban a rendelkezésre álló készlet erejéig. A helyszínen megvásárolt úszósapka ára 4490 Ft.
 4. 07.23. után a rendelkezésre álló készlet erejéig online az uszas.futanet.hu oldalon, a sapkát „termékek” menüpontban találod.

Az előrendelt úszósapka ára 4990 Ft, ami tartalmazza a postázás költségét is. A beérkezett megrendeléseket a rendelkezésre álló készlettől függően folyamatosan postázzuk.

EGYÉB TUDNIVALÓK
 • Az eseményen minden felkészült induló rajthoz állhat, aki az eseménykiírásba foglalt feltételeket elfogadja, 2022. június 23. után kiállított orvosi vagy sportorvosi igazolással rendelkezik. Az orvosi igazolást a karszalag felvételekor kötelező bemutatni.
 • Akik előzetesen nem szereztek be orvosi igazolást, a helyszínen is beszerezhető 1000 Ft-ért, melyet készpénzben kell fizetni.
 • Kizárásra kerülhet az a induló, aki nem teljesíti az esemény – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.
 • Az eseményen értékmegőrzést nem vállalunk!
 • Tilos alkohol, kábítószer, vagy egyéb tudatmódosító szer használata/fogyasztása a rendezvény előtt és alatt is! A szervezők kizárhatják az eseményről az ittas vagy/és módosult tudatállapotú
  személyeket.
 • A rendezvényen való részvétel alapvető feltétele az úszni-tudás, vízbiztonság megléte.
 • A esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A balatonboglári Platán Strand NEM kutyabarát.
 • A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
 • A szervező fenntartja a program- és időpont-változtatás jogát.
TANÁCSOK AZ ÁTÚSZÁS NAPJÁRA

Összegyűjtöttünk Nektek néhány praktikus tanácsot, amelyeket idekattinva érhettek el.

FUT (ÉS ÚSZIK) A CÉG

A Lidl Balaton-átúszás is része a 12 fordulós, cégek, munkahelyi közösségek számára meghirdetett sorozatunknak, amelyben a futás mellett kerékpáros, triatlon és úszó eseményeket is kínálunk a cégük színeiben sportolni szándékozóknak.
Az átúszást és a féltávot teljesítő céges úszók egyaránt a maximális 3 részvételi ponttal gyarapíthatják cégük pontszámait. A szezon végén a végső sorrendnél a legalább 5 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú vállalatokat is ösztönözzük a legalább 5 eseményünkön való részvételre, hiszen a végeredmény kialakításakor figyelembe vesszük a dolgozói létszámokat, és ezek alapján 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. A 12 eseményünk érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a “Fut a cég” mezőnél “igent” kell jelölni és a “cégnév” rovatba beírni a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett induló a táv teljesítésével megszerzett részvételi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A Fut a cég sorozat teljes kiírása és aktuális állása itt >>>

ÚSSZ JÓTÉKONYAN!

A projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Balaton Fejlesztési Tanács támogatta.