IDŐPONT

2021. július 31.

Tartaléknapok: augusztus 1., 7., 8., 14., 15

Az esemény megrendezéséről a hatóságokkal történő egyeztetést követően,  az esemény előtt 2 nappal adunk tájékoztatást.

HELYSZÍN

Rajt: Balatonboglár, Platán Strand

A rajthelyszín pontos címe: 8630 Balatonboglár, Szentmihályi u. 1.  
Balatonboglár a Balaton déli partján, a 7-es úton és az M7-es autópályán közelíthető meg. Útvonaltervezés

Cél: Balatonboglár, Platán Strand

A végleges helyszínrajz az eseményt megelőző hetekben várható, a helyszín elrendezése a jelenleg látható 2020-ashoz nagyon hasonló lesz: Helyszínrajz

PARKOLÁS

Balatonbogláron résztvevői parkoló kialakítására nincs lehetőség.

ÚSZÓTÁV

Táv: 2600 m
A táv a balatonboglári Platán strandról indul, az 1300 méternél levő bójánál visszafordulva kell visszaúszni a balatonboglári célig.

Lidl Balaton-átúszás úszófolyosó 2020

NEVEZÉS

Körülbelül egy hónappal az esemény előtt indul a nevezés.

ORVOSI IGAZOLÁS

A részvétel feltétele a 2021. július 1-je után beszerzett, az eseményen való résztvételt engedélyező orvosi igazolás.

Javasoljuk, hogy az orvosi igazolást szerezd be előzetesen. Ezzel időt spórolhatsz, valamint a szervezők dolgát is megkönnyíted. Az előzetesen beszerzett orvosi igazolással elkerülheted a többszöri sorban állást, és az esetleges hosszabb várakozást.

Az igazolás a helyszínen is beszerezhető.

Ha az eseményt az időjárás miatt elhalasztjuk, az eredeti időpontra beszerzett orvosi igazolások a későbbi időpontra is érvényesek, amennyiben nem július 1-je előtt kerültek kiállításra.

Az előzetesen beszerzett orvosi igazolásra nincs formai és szöveges megkötés, de tartalmaznia kell, hogy az adott személy alkalmas a táv teljesítésére.

Az egyesületi, igazolt sportolók esetében elfogadjuk az éves orvosi igazolást is. Kérjük, hozz mgaddal az eseményre egy, az érvényes sportolói kártyádról készült másolatot(!) , amit csatolunk majd a nevezési lapodhoz.

Külföldi résztvevők esetében elfogadjuk az aláírással és hivatalos orvosi pecséttel ellátott nem magyar nyelvű orvosi igazolást is.

RAJTOLÁS IDŐTARTAMA

9:00-12:00 között
Az első rajtolás időpontja attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a biztosító hajókból kialakított biztonsági úszófolyosó.
Az időjárás esetleges változása miatt a rajtolás záró időpontja korábbra kerülhet.

TÁV TELJESÍTÉSE

Az útvonal első felét egy, az átúszás úszófolyosója mellett kialakított sávban lehet megtenni, majd 1300 m után balra kanyarodva az átúszás mezőnyével együtt haladva lehet célba érkezni.

FRISSÍTÉS, BEÉRKEZŐ CSOMAG

Rajtolás előtt vízzel lehet frissíteni.
Az útvonalon a biztosító hajókban vízzel lehet frissíteni. Szükség esetén szőlőcukor is rendelkezésre áll, de ezt csak a járványhelyzet aktuális szabályait figyelembe véve tudjuk biztosítani.
Célba érkezéskor minden teljesítőnek lehetősége lesz teával frissíteni, továbbá a célterületen belül egy beérkezői csomagot adunk át a támogatók ajándékaival. A beérkező csomag egyes elemei (pl. kávé, péksütemény) a csomagban található kupon leadásával vehetők át.

Az eseménypólót csak az előzetesen jelentkezőknek tudjuk a helyszínen biztosítani. Ők a versenyközpontban a póló átvételére jogosító karszalagot kapnak az időmérésre szolgáló karszalaggal együtt.

SZINTIDŐ

Az úszást legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni. A célba legkésőbb 15 óráig meg kell érkezni.
A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt.
Az úszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg a Balaton-átúszás szintidejéhez igazítva. Időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

Úszópálya zárási időpont a 12 órás rajt zárási időponttal számolva:
1,4 km-nél, ami egyben a Balaton-átúszás 4 km-e: 14:20

ÖLTÖZŐ, RUHATÁR, CSOMAGMEGŐRZÉS

Balatonbogláron átöltözési lehetőséget biztosítunk a nevezési központ közelében felállított sátrakban.
Lehetőség lesz helyszínen maradó csomagokat leadni:

A ruhatár nyitvatartása:
Csomagleadás: 7:00-11:50-ig
Csomagfelvétel: 16:00-ig

A csomagleadás menete:

Balatonbogláron:

Csomagot leadni az érvényes nevezéssel rendelkezőknek és a nevezni szándékozóknak egyaránt lehetséges.

A csomagok leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az úszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni.

KERÉKPÁRDEPÓ

Mindkét parton felügyelt kerékpárdepót alakítunk ki, de a kerékpárok lezárásáról a résztvevőknek kell gondoskodni. Kerékpár túlpartra történő átszállítására nincs lehetőség.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés a nevezési díj befizetésekor átvett karszalagon elhelyezett chip segítségével történik.

EREDMÉNYLISTA

A honlapon az eredmények a célba érkezést követően folyamatosan frissülnek.

EGYÉB TUDNIVALÓK
  • A versenyen miden felkészült induló rajthoz állhat, aki a versenykiírásba foglalt feltételeket elfogadja, 2021. július 1-je után kiállított orvosi vagy sportorvosi igazolással rendelkezik. Az orvosi igazolást a karszalag felvételekor kötelező bemutatni.
  • Akik előzetesen nem szereztek be orvosi igazolást, a helyszínen, a karszalag átvétele előtt kötelező orvosi vizsgálaton esnek át.
  • 18 év alatti indulóknál hangsúlyosan ellenőrizzük a szülői/gondviselői hozzájárulás meglétét! 14 év alatti induló csak szülői/gondviselő kíséretében indulhat a versenyen és teljesítheti a kihívást. Ez alól kivételt képeznek az úszás és vízilabda sportágak igazolt versenyzői.
  • Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.
  • A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
  • A esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
  • A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
  • A szervező fenntartja a program- és időpont-változtatás jogát
TANÁCSOK AZ ÁTÚSZÁS NAPJÁRA

Összegyűjtöttünk Nektek néhány praktikus tanácsot, amelyeket idekattinva érhettek el.

FUT (ÉS ÚSZIK) A CÉG

A Lidl Balaton-átúszás is része a 12 fordulós, cégek, munkahelyi közösségek számára meghirdetett sorozatunknak, amelyben a futás mellett kerékpáros, triatlon és úszó eseményeket is kínálunk a cégük színeiben sportolni szándékozóknak.
Az átúszást és a féltávot teljesítő céges úszók egyaránt a maximális 3 részvételi ponttal gyarapíthatják cégük pontszámait. A szezon végén a végső sorrendnél a legalább 5 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú vállalatokat is ösztönözzük a legalább 5 eseményünkön való részvételre, hiszen a végeredmény kialakításakor figyelembe vesszük a dolgozói létszámokat, és ezek alapján 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. A 12 eseményünk érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a “Fut a cég” mezőnél “igent” kell jelölni és a “cégnév” rovatba beírni a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett versenyző a táv teljesítésével megszerzett részvételi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A Fut a cég sorozat teljes versenykiírása és aktuális állása itt >>>

A projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Balaton Fejlesztési Tanács támogatta.