IDŐPONT

2021. augusztus 7.

Tartaléknapok: augusztus 8., 14., 15

Az esemény megrendezéséről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt 2 nappal, csütörtökön délben adunk tájékoztatást.

HELYSZÍN

Rajt: Balatonboglár, Platán Strand

A rajthelyszín pontos címe: 8630 Balatonboglár, Szentmihályi u. 1.  
Balatonboglár a Balaton déli partján, a 7-es úton és az M7-es autópályán közelíthető meg. Útvonaltervezés

Cél: Balatonboglár, Platán Strand

Lidl Balatonátúszás helyszínrajz Balatonboglár 2022

PARKOLÁS

Balatonbogláron résztvevői parkoló kialakítására nincs lehetőség.

ÚSZÓTÁV

Táv: 2600 m

Útvonal:

A táv a balatonboglári Platán strandról indul, 100 m-ig a víz sekély, majd hirtelen mélyül. A parttól 200 m-re a vízmélység már 3 m.

Az 1300 méternél levő bójánál visszafordulva kell visszaúszni a balatonboglári célig együtt a Lidl Balaton-átúszás (5,2 km) mezőnyével.

NEVEZÉSI DÍJAK

Előjelentkezéssel (előjelentkezés az esemény hetében csütörtök éjfélig lehetséges)

A lenti árak előzetesen beszerzett (2021. július 1-nél nem régebben kiállított) vagy a helyszínen kapott, a részvételt engedélyező orvosi igazolás bemutatásával  érvényesek.

Ft/fő
alap nevezési díj (eseménypólóval)7.000 Ft
Spuri Aranykártyás (eseménypólóval)6.000 Ft
Helyszíni nevezés (eseménypóló nélkül)7.000 Ft

FIGYELEM! A nevezési díjat csak pontosan kiszámolva, készpénzben tudjuk elfogadni.

 A nevezési díj tartalmaz:

 • részvételt az eseményen
 • biztosított útvonalat
 • az előnevezett résztvevőknek egyedi emblémázott pamutpólót
 • orvosi szolgálatot
 • chipes időmérést
 • beérkező csomagot
 • 21,26 % áfát

ELŐZETESEN REGISZTRÁLOK!

NEVEZÉS MÓDJAI, FOLYAMATA

Előzetes regisztráció:

06.16-tól az https://uszas.futanet.hu/ oldalon keresztül.

A megadott e-mail címmel és jelszóval a belépés után válaszd ki, melyik távon indulnál. Töltsd ki a szükséges adatokat, add meg a pólóméreted, majd a továbblépés után véglegesítsd a regisztrációt vagy más személyt, személyeket is regisztrálhatsz. A folyamat befejezéséhez nyomj rá a ‘Fizetek’ gombra!

Tényleges fizetés nem történik, de ez szükséges a regisztráció lezárásához.

Ha a Lidl Balaton-átúszás úszósapkát is a kosaradba tetted, akkor viszont van fizetési kötelezettséged, ennek az ára nem egyenlíthető ki a helyszínen. A tranzakció sikeres lezárása után egy külön visszaigazolót kapsz erről e-mail-ben.

A sikeres regisztráció esetén a megadott e-mail címre(címekre) megérkezik a nevezési visszaigazoló .pdf ami egyben a nevezési lap is lesz. Előfordulhat, hogy ez a spam/ kéretlen levelek mappádba kerül, így kérjük, itt is ellenőrizd!

Ezt nyomtasd ki, és kérjük, a részvételt engedélyező orvosi igazolást és pecsétet erre a visszaigazolásra szerezd be, és ezt mutasd be Balatonbogláron nevezéskor.

(A nevezés véglegesítésekor elfogadjuk a külön papírra kiállított orvosi igazolást is.)

Ha nincs az eseményen való részvételt engedélyező orvosi igazolásod, ez a helyszínen is beszerezhető 1000 Ft-ért, melyet készpénzben kell fizetni.

A nevezési lap és az orvosi igazolásod birtokában egyből mehetsz is a nevezési sátrakhoz, ahol az időmérésre szolgáló és az eseménypóló átvételéhez szükséges fehér színű karszalagot is megkapod.

Itt fizeted majd ki a visszaigazolón feltüntetett nevezési díjat befizetni. Kizárólag készpénzes fizetésre lesz lehetőség.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a nevezési visszaigazoló kinyomtatására a helyszínen nincs lehetőség!

ELŐZETESEN REGISZTRÁLOK!

Helyszíni nevezés:

A Platán Strandra érkezve tölts ki egy nevezési lapot!

Szükséged lesz még a részvételt engedélyező orvosi igazolásra, amelyet beszerezhetsz előzetesen is, vagy a helyszínen 1000 Ft ellenében.

Ezzel és a nevezési lappal menj a nevezési sátrakhoz, ahol az időmérésre szolgáló piros színű karszalagot is megkapod.

Ne feledd, a helyszíni nevezés díja nem tartalmazza az esemény pólóját. Azt a készlet erejéig Balatonbogláron 2000 Ft-ért megvásárolhatod.

Nevezés véglegesítése, nevezési díj befizetése, időmérő karszalag átvétele: 2021.08.07-én 8:00-10:45 között, csak Balatonbogláron, a Platán Strandon lehetséges, a versenyközpontban.

Az ügyintézés gyorsítása érdekében javasoljuk, hogy a védettségi igazolványt és a hozzá tartozó személyazonosító okmányt fénymásolatban, egy lapon hozd magaddal, ezt a versenyközpont területére lépéskor fogjuk ellenőrizni.

ORVOSI IGAZOLÁS

A részvétel feltétele a 2021. július 1-je után beszerzett, az eseményen való résztvételt engedélyező orvosi igazolás.

Javasoljuk, hogy az orvosi igazolást szerezd be előzetesen. Ezzel időt spórolhatsz, valamint a szervezők dolgát is megkönnyíted. Az előzetesen beszerzett orvosi igazolással elkerülheted a többszöri sorban állást, és az esetleges hosszabb várakozást.

Az eseményen való résztvételt engedélyező orvosi igazolás a helyszínen is beszerezhető 1000 Ft-ért, melyet a helyszínen készpénzben kell fizetni.

Ha az eseményt az időjárás miatt elhalasztjuk, az eredeti időpontra beszerzett orvosi igazolások a későbbi időpontra is érvényesek, amennyiben nem július 1-je előtt kerültek kiállításra.

Az előzetesen beszerzett orvosi igazolásra nincs formai és szöveges megkötés, de tartalmaznia kell, hogy az adott személy alkalmas a táv teljesítésére.

Az egyesületi, igazolt sportolók esetében elfogadjuk az érvényes sportorvosi igazolást is.  Kérjük, hozz magaddal az eseményre egy, az érvényes sportolói kártyádról készült másolatot(!) , amit csatolunk majd a nevezési lapodhoz.

Külföldi résztvevők esetében elfogadjuk az aláírással és hivatalos orvosi pecséttel ellátott nem magyar nyelvű orvosi igazolást is.

KORHATÁR

14 év alatti indulóknál hangsúlyosan ellenőrizzük a szülői/gondviselői hozzájárulás meglétét.

14 év alatti induló csak szülő/gondviselő kíséretében indulhat az eseményen, és teljesítheti a kihívást. Ez alól kivételt képeznek az úszás, vízilabda, triatlon és öttusa sportágak igazolt versenyzői.

Minden 18 évnél fiatalabb résztvevő, aki nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, vagy nem sportorvosi engedéllyel rendelkező igazolt sportoló, csak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt vehet részt az esemény bármely távján.

RAJTOLÁS IDŐTARTAMA

9:00-11:00 között
Az első rajtolás időpontja attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a biztosító hajókból kialakított biztonsági úszófolyosó.
Az időjárás esetleges változása miatt a rajtolás záró időpontja korábbra kerülhet.

TÁV TELJESÍTÉSE

A táv a balatonboglári Platán strandról indul, 100 m-ig a víz sekély, majd hirtelen mélyül. A parttól 200 m-re a vízmélység már 3 m.

Az útvonal első felét egy, az átúszás úszófolyosója mellett kialakított sávban lehet megtenni, majd 1300 m után balra kanyarodva a Lidl Balaton-átúszás (5,2 km) mezőnyével együtt haladva lehet célba érkezni.

FRISSÍTÉS, BEÉRKEZŐ CSOMAG, PÓLÓÁTVÉTEL

Rajtolás előtt vízzel lehet frissíteni.
Az útvonalon a biztosító hajókban vízzel lehet frissíteni. Szükség esetén szőlőcukor is rendelkezésre áll, de ezt csak a járványhelyzet aktuális szabályait figyelembe véve tudjuk biztosítani.
Célba érkezéskor minden teljesítőnek lehetősége lesz teával frissíteni, továbbá a célterületen belül egy beérkezői csomagot adunk át a támogatók ajándékaival. A beérkező csomag egyes elemei (pl. kávé, péksütemény) a csomagban található kupon leadásával vehetők át.

A pólót az előnevezéssel rendelkező résztvevők a nevezési sátorban kapott fehér karszalag birtokában vehetik át Balatonbogláron, az úszás célterületén kívül felállított pólóátvételi sátorban.

A pólót a helyszínen nevezők a készlet erejéig Balatonbogláron 2500 Ft-ért megvásárolhatják.

SZINTIDŐ

Az úszást legkésőbb 11 órakor lehet megkezdeni. A célba legkésőbb 14 óráig meg kell érkezni.

Kérjük a 2,6 km-t tervezetten 3 óránál hosszabb idő alatt teljesítő úszókat, hogy az úszás megkezdését ehhez igazítsák!
A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt.
Az úszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg a Balaton-átúszás szintidejéhez igazítva. Időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

Úszópálya zárási időpont a 11 órás rajt zárási időponttal számolva:
1,4 km-nél, ami egyben a Balaton-átúszás 4. km-e: 13:20

ÖLTÖZŐ, RUHATÁR, CSOMAGMEGŐRZÉS, ZUHANYZÓ

Balatonbogláron átöltözési lehetőséget biztosítunk a nevezési központ közelében felállított sátrakban.
Lehetőség lesz helyszínen maradó csomagokat leadni:

A ruhatár nyitvatartása:
Csomagleadás: 7:00-10:50-ig
Csomagfelvétel: 15:00-ig

A csomagleadás menete:

Csomagot leadni az érvényes nevezéssel rendelkezőknek és a nevezni szándékozóknak egyaránt lehetséges.

A csomagok leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az úszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni.

Balatonbogláron, a Platán Strandon nyilvános zuhanyzó áll a résztvevők rendelkezésére.

KERÉKPÁRDEPÓ

A csomagmegőrző közelében felügyelt kerékpárdepót alakítunk ki, de a kerékpárok lezárásáról a résztvevőknek kell gondoskodni.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés a nevezési díj befizetésekor a csuklóra rögzített karszalagban elhelyezett chip segítségével történik.  A karszalag vízálló anyagból készül, így úszás közben nem sérül.
A chipet kollégáink egy leolvasó segítségével a vízre szálláskor és a célban is ellenőrzik, így rögzítve az úszás idejét.

Kérjük, vigyázz a karszalagodra, ne hagyd el, ellenkező esetben nem lesz mért időd az eseményen.

EREDMÉNYLISTA

Az eredményeket itt találod, ezek a célba érkezést követően folyamatosan frissülnek. Innen letöltheted személyes okleveledet is, amellyel akár Facebookon is büszkélkedhetsz ismerőseidnek.

A 2020-as eredménylistát itt találod.

LIDL BALATON-ÁTÚSZÁS ÚSZÓSAPKA

Vásárolj magadnak vagy ajándékba Lidl Balaton-átúszás úszósapkát.

Az úszósapka fehér, mindkét oldalán logózott. A képen látható grafikák közül az egyik a sapka egyik, a másik a másik oldalán van.
– anyaga 100% hipoallergén szilikon
– csúszásgátló belső bevonat, ami nem „tépi” a hajat.
– maximális rugalmasság
– unisex, felnőtt méret: 22,5 x 19,2 cm

Az úszósapkát a következő módokon tudod megvásárolni:

 1. 06.16-07.15. között online az uszas.futanet.hu oldalon, a sapkát „termékek” menüpontban találod.
  Az előrendelt úszósapka ára 4990 Ft, ami tartalmazza a postázás költségét is. A beérkezett megrendeléseket a rendelkezésre álló készlettől függően várhatóan július elejétől postázzuk, így azt jó eséllyel (a posta gyorsaságától függően) időben megkapod, hogy az új szerzeményben teljesíthesd a távot.
 2. 07.16-07.30. között online az uszas.futanet.hu oldalon, a sapkát „termékek” menüpontban találod.
  Az előrendelt úszósapka ára 4990 Ft, ami tartalmazza a postázás költségét is.
  Az ebben az időszakban megrendelt sapka már nem biztos, hogy megérkezik hozzád az eseményig, kérjük ezzel számolj a vásárláskor
 3. 08.07-én, az esemény napján az úszósapka megvásárolható Balatonbogláron a célban a rendelkezésre álló készlet erejéig. A helyszínen megvásárolt úszósapka ára 4490 Ft.
 4. 08.01-08.10. között vagy a rendelkezésre álló készlet erejéig online az uszas.futanet.hu oldalon, a sapkát „termékek” menüpontban találod.

Az előrendelt úszósapka ára 4990 Ft, ami tartalmazza a postázás költségét is. A beérkezett megrendeléseket a rendelkezésre álló készlettől függően folyamatosan postázzuk.

EGYÉB TUDNIVALÓK
 • Az eseményen minden felkészült induló rajthoz állhat, aki a kiírásba foglalt feltételeket elfogadja, 2021. július 1-je után kiállított orvosi vagy sportorvosi igazolással rendelkezik. Az orvosi igazolást a karszalag felvételekor kötelező bemutatni.
 • Akik előzetesen nem szereztek be orvosi igazolást, a helyszínen is beszerezhető 1000 Ft-ért, melyet készpénzben kell fizetni.
 • Kizárásra kerülhet az az induló, aki nem teljesíti az esemény – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.
 • Az eseményen értékmegőrzést nem vállalunk!
 • Tilos alkohol, kábítószer, vagy egyéb tudatmódosító szer használata/fogyasztása a rendezvény előtt
  és alatt is! A szervezők kizárhatják az eseményről az ittas vagy/és módosult tudatállapotú
  személyeket.
 • A rendezvényen való részvétel alapvető feltétele az úszni-tudás, vízbiztonság megléte.
 • A esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A balatonboglári Platán Strand NEM kutyabarát.
 • A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
 • A szervező fenntartja a program- és időpont-változtatás jogát.
 • Mindenki számára kötelező az aktuális járványügyi szabályok betartása.
TANÁCSOK AZ ÁTÚSZÁS NAPJÁRA

Összegyűjtöttünk Nektek néhány praktikus tanácsot, amelyeket idekattinva érhettek el.

FUT (ÉS ÚSZIK) A CÉG

A Lidl Balaton-átúszás is része a 12 fordulós, cégek, munkahelyi közösségek számára meghirdetett sorozatunknak, amelyben a futás mellett kerékpáros, triatlon és úszó eseményeket is kínálunk a cégük színeiben sportolni szándékozóknak.
Az átúszást és a féltávot teljesítő céges úszók egyaránt a maximális 3 részvételi ponttal gyarapíthatják cégük pontszámait. A szezon végén a végső sorrendnél a legalább 5 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú vállalatokat is ösztönözzük a legalább 5 eseményünkön való részvételre, hiszen a végeredmény kialakításakor figyelembe vesszük a dolgozói létszámokat, és ezek alapján 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. A 12 eseményünk érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a “Fut a cég” mezőnél “igent” kell jelölni és a “cégnév” rovatba beírni a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett induló a táv teljesítésével megszerzett részvételi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A Fut a cég sorozat teljes kiírása és aktuális állása itt >>>

ÚSSZ JÓTÉKONYAN!

A projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Balaton Fejlesztési Tanács támogatta.