Az alábbiakban a 2019-es esemény tudnivalói olvashatók, a 2020-as 38. Lidl Balaton-átúszás eseményinformációját később tesszük közzé.

IDŐPONT

2020. június 27. – ELHALASZTVA

Tartaléknapok:

Az esemény megrendezéséről a hatóságokkal történő egyeztetést követően,  az esemény előtt 2 nappal adunk tájékoztatást.

HELYSZÍN

Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya
A rajthelyszín pontos címe: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya)
Révfülöp a Balaton északi partján, a 71-es úton közelíthető meg. Útvonaltervezés

Cél: Balatonboglár, Platán Strand

A  37. Lidl Balaton-átúszás helyszínrajzai az alábbi hivatkozásokra kattintva érhetőek el:

Az eseményre 50%-os MÁV kedvezménnyel utazhatsz az Ötpróba jóvoltából. A kedvezményes utazási lehetőségről és az igénybevétel pontos feltételeiről bővebb információt itt találsz.

ÚSZÓTÁV

5200 m

NEVEZÉSI DÍJAK

Előjelentkezéssel 2019.06.27-ig

A lenti árak előzetesen beszerzett, egy hónapnál nem régebbi, a részvételt engedélyező orvosi igazolás bemutatásával érvényesek.

Ft/fő
alap nevezési díj8.500 Ft
14 év alatti6.500 Ft
Spuri Aranykártyás6.500 Ft
Helyszíni nevezés 2019.06.29-énFt/fő
Előjelentkezéssel, de helyszínen beszerzett orvosi igazolással10.000 Ft
Helyszíni nevezés, helyszínen beszerzett orvosi igazolással10.000 Ft
Helyszíni nevezés, előzetesen beszerzett orvosi igazolással10.000 Ft

FIGYELEM! A nevezési díjat csak pontosan kiszámolva, készpénzben tudjuk elfogadni.

 A nevezési díj tartalmaz:

 • részvételt az eseményen
 • biztosított útvonalat
 • a teljesítőknek egyedi emblémázott pamutpólót
 • orvosi szolgálatot
 • chipes időmérést
 • beérkező csomagot
 • 21,26 % áfát

NEVEZÉS MÓDJAI

Előjelentkezés: előzetes nevezés csak online lehetséges 2019. június 27-ig: 37. Lidl Balaton-átúszás online előjelentkezés

Az online nevezési rendszer bemutatása és a nevezés folyamatának leírása

Helyszíni nevezés: Révfülöpön a nevezési központban, június 29-én 7:00-11:45 között

 Nevezés folyamata Révfülöpön a nevezési központban:

 1. Előjelentkezéssel és előzetesen beszerzett orvosi igazolással rendelkezőknek

Az online előjelentkezés lezárásakor egy e-mailt küldünk a regisztrációkor megadott címre. Előfordulhat, hogy a nevezési visszaigazolás a levélszemét mappába kerül, kérjük, azt is ellenőrizd.

A részvételt engedélyező orvosi igazolást és pecsétet kérjük, erre a kinyomtatott visszaigazolásra szerezd be, és ezt mutasd be Révfülöpön nevezéskor. A nevezés véglegesítésekor elfogadjuk a külön papíron kiállított orvosi igazolást is.

A kinyomtatott nevezési visszaigazolással keresd a nevezési díjkategóriádnak megfelelő feliratú sátrat (alap, 14 év alatti, Spuri Aranykártyás)

 1. Előjelentkezéssel igen, de előzetesen beszerzett orvosi igazolással nem rendelkezőknek

Ha nem intéztél előzetesen orvosi igazolást, azt megteheted a helyszínen is. Ebben az esetben az orvosi igazolást nem a kinyomtatott visszaigazolásodra, hanem egy helyszíni nevezési lapra pecsételik majd az esemény orvosai. Helyszínen beszerzett orvosi igazolással a nevezési díj  10.000 Ft.

Az előregisztráció előzetes orvosi vizsgálattal feljogosít a kedvezményes nevezési díj igénybevételére és az úszás végeztével az esemény napján publikált eredménylistán névvel való megjelenésre.

AZ ELŐJELENTKEZÉS NEM BIZTOSÍT GARANTÁLT INDULÁSI HELYET AZ ESEMÉNYEN, A 10.000 INDULÓT A HELYSZÍNI ÚSZÓ KARSZALAG ÁTVÉTELÉNEK SORRENDJÉBEN HATÁROZZUK MEG.

 1. Helyszíni nevezőknek

Révfülöpre megérkezve a labdarúgópálya bejáratánál felállított sátrakban töltsd ki a nevezési lapot, az orvosi sátorban szerezd be az orvosi igazolást, majd a 10.000 Ft-os nevezési díj befizetésével véglegesítsd a nevezésedet a „helyszíni nevezés” feliratú sátraknál.

 Nevezés véglegesítése, nevezési díj befizetése, időmérő karszalag átvétele:

2019.06.29-én 7:00-11:45 között Révfülöpön a labdarúgópályán

ORVOSI IGAZOLÁS

A részvétel feltétele 1 hónapnál nem régebbi, az eseményen való résztvételt engedélyező orvosi igazolás.
Javasoljuk, hogy az orvosi igazolást szerezd be előzetesen. Ezzel időt és pénzt is spórolhatsz, valamint a szervezők dolgát is megkönnyíted. Előjelentkezéssel és otthonról hozott orvosi igazolással a nevezési díj kedvezőbb a helyszíni díjnál, valamint az orvosi vizsgálatnál kialakuló sorokat és hosszú várakozást is elkerülheted.
Az igazolás a helyszínen is beszerezhető (amennyiben a nevező megfelel az egészségügyi feltételeknek), de a hosszú sorban állás elkerülése és a kedvezőbb nevezési díj (online előjelentkezés+előzetesen beszerzett orvosi igazolás együttes megléte esetén érvényes) végett javasoljuk az igazolás előre intézését.
Ha az eseményt az időjárás miatt elhalasztjuk, az eredeti időpontra beszerzett orvosi igazolások a későbbi időpontra is érvényesek, amennyiben nem május 30-a előtt kerültek kiállításra.

Az egyesületi, igazolt sportolók esetében elfogadjuk az éves orvosi igazolást is. Kérjük, egy erről készült másolatot(!) mindenképpen hozz magaddal az eseményre, mivel a részvételi díj befizetésekor ezt be kell mutatnod, és le kell adnod.

Külföldi résztvevők esetében elfogadjuk az aláírással és hivatalos orvosi pecséttel ellátott nem magyar nyelvű orvosi igazolást is.

RAJTOLÁS IDŐTARTAMA

8:00-12:00 között
Az első rajtolás időpontja attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó.
Az időjárás esetleges változása miatt a rajtolás záró időpontja korábbra kerülhet.
Az első 10.000, helyszínen megjelenő, orvosi igazolással rendelkező, nevezési díjat befizetett és ezáltal úszó karszalaggal rendelkező személynek biztosítjuk az átúszáson való részvételt.

FRISSÍTÉS, BEÉRKEZŐ CSOMAG

Rajtolás előtt vízzel lehet frissíteni.
Az útvonalon a biztosító hajókban vízzel és szőlőcukorral lehet frissíteni.
Célba érkezéskor minden teljesítőnek lehetősége lesz teával frissíteni, továbbá a célterületen belül egy beérkezői csomagot adunk át a támogatók ajándékaival. A beérkező csomag egyes elemei (pl. kávé, póló, péksütemény) a csomagban található kupon leadásával vehetők át.

SZINTIDŐ

Az átúszást legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni. A célba legkésőbb 16 óráig meg kell érkezni. Kérjük a lassan úszókat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra a rajtolást!
A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt.
Az átúszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

Úszópálya zárási időpontok a 12 órás rajt zárási időponttal számolva:
2 km-nél: 13:30
3 km-nél: 14:15
4 km-nél: 15:00

ÖLTÖZŐ, RUHATÁR, CSOMAGMEGŐRZÉS

Révfülöpön és Balatonbogláron is átöltözési lehetőséget biztosítunk a nevezési központ közelében felállított sátrakban.
Lehetőség lesz csomagot leadni:
– helyszínen maradó csomagokat Révfülöpön és Balatonbogláron is
– Révfülöpön Balatonboglárra átszállítandó csomagokat is
A ruhatár nyitvatartása:
Balatonbogláron:
Csomagleadás: 5:50-10:50-ig
Csomagfelvétel: 18:00-ig

Révfülöpön: 7:00-18:00-ig

A csomagleadás menete:
Révfülöpön:
Csomagot leadni csak a nevezési díj kifizetésekor átvett karszalag bemutatása után lehetséges.
A helyszínen maradó csomagok leadása a csomagmegőrző sátorban történik. A csomag leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával.A csomagot az átúszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni.

A túlpartra átküldendő csomagok leadása a csomagleadás feliratú sátorban történik. A csomag leadásakor egy újabb szám és egy színre utaló betűkód kerül a karszalagra. A csomagot a túlparton a betűkódnak megfelelő színjelzésű sátornál lehet átvenni a karszalag bemutatásával.

Balatonbogláron:
Csomagot leadni az érvényes nevezéssel rendelkezőknek és a nevezni szándékozóknak egyaránt lehetséges.

A helyszínen maradó csomagok leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az átúszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni.

KERÉKPÁRDEPÓ

Mindkét parton felügyelt kerékpárdepót alakítunk ki, de a kerékpárok lezárásáról a résztvevőknek kell gondoskodni. Kerékpár túlpartra történő átszállítására nincs lehetőség.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés a nevezési díj befizetésekor átvett karszalagon elhelyezett chip segítségével történik.

EREDMÉNYLISTA

A honlapon az eredmények a célba érkezést követően folyamatosan frissülnek.
Az előjelentkezettek már az esemény napján a nevükkel lesznek megtalálhatók az eredménylistában, a helyszíni nevezők adatainak feldolgozása akár 3 hetet is igénybe vehet, ők addig a karszalagjukon szereplő sorszám alapján találják meg a teljesítési idejüket.

EGYÉB TUDNIVALÓK
 • A versenyen miden felkészült induló rajthoz állhat, aki a versenykiírásba foglalt feltételeket elfogadja, a verseny napján érvényes orvosi vagy sportorvosi igazolással rendelkezik. Az orvosi igazolást a karszalag felvételekor kötelező bemutatni.
 • Akik előzetesen nem szereztek be orvosi igazolást, a helyszínen, a karszalag átvétele előtt kötelező orvosi vizsgálaton esnek át.
 • 18 év alatti indulóknál hangsúlyosan ellenőrizzük a szülői/gondviselői hozzájárulás meglétét! 14 év alatti induló csak szülői/gondviselő kíséretében indulhat a versenyen és teljesítheti a kihívást. Ez alól kivételt képeznek az úszás és vízilabda sportágak igazolt versenyzői.
 • Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.
 • A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
 • A esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
 • A szervező fenntartja a program- és időpont-változtatás jogát
TANÁCSOK AZ ÁTÚSZÁS NAPJÁRA

Összegyűjtöttünk Nektek néhány praktikus tanácsot, amelyeket idekattinva érhettek el.

FUT (ÉS ÚSZIK) A CÉG

A Lidl Balaton-átúszás is része -5. állomása- a 8 fordulós, cégek, munkahelyi közösségek számára meghirdetett sorozatunknak, amelyben a futás mellett kerékpáros, triatlon és úszó eseményeket is kínálunk a cégük színeiben sportolni szándékozóknak.

Az átúszást teljesítő céges úszók a maximális 3 részvételi ponttal gyarapíthatják cégük pontszámait.  A szezon végén a végső sorrendnél a legalább 4 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú vállalatokat is ösztönözzük a legalább 4 eseményünkön való részvételre, hiszen a végeredmény kialakításakor figyelembe vesszük a dolgozói létszámokat, és ezek alapján 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. A 8 eseményünk érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a “Fut a cég” mezőnél “igent” kell jelölni és a “cégnév” rovatba beírni a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett versenyző a táv teljesítésével megszerzett részvételi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A Fut a cég sorozat teljes versenykiírása és aktuális állása itt: http://www.futanet.hu/cikk/17164

AZ ELMÚLT ÉVEK PÓLÓI

2018 – 36. Lidl Balaton-átúszás

A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Balaton Fejlesztési Tanács támogatta.