IDŐPONT

2023. július 23.

Tartaléknapok: július 23; 29; 30; augusztus 5; 6; 12; 13.

A megrendezésről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt 2 nappal, csütörtökön délben adunk tájékoztatást.

HELYSZÍN

Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya
A rajthelyszín pontos címe: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya)
Révfülöp a Balaton északi partján, a 71-es úton közelíthető meg. Útvonaltervezés

Érkezz vonattal! Regisztrált Ötpróba-pontgyűjtőként 50%-os MÁV-kedvezménnyel utazhatsz az eseményre.

A Balaton-áthúzás rajthelyszíne a Balaton-átúszás (5,2 km) rajtjától néhány méterre, a labdarúgópálya és a Balaton közötti sétányon lesz.

 

 

Cél: Balatonboglár, Platán Strand

A Balaton-áthúzás célja a Féltáv úszás (2,6 km) rajthelyszínétől néhány méterre lesz.

PARKOLÁS

Amennyiben autóval érkezel, Révfülöpön az alább megjelölt helyeken tudsz majd parkolni. Kérjük, hogy csakis az itt jelzett parkolókat keresd és használd. Érkezz időben az eseményre, hagyj magadnak kellő időt a szabályos parkolóhely megtalálására.

És kérjük, hogy mindig a KRESZ szabályait betartva állj meg az autóddal. Légy tekintettel és vigyázz a helyi környezetre!

 

Balatonbogláron résztvevői parkoló kialakítására nincs lehetőség. Parkolni a településen lévő köztéri parkolókban lehetséges.  Aparkolás fizetős, 400 Ft/óra a vasút és a Balaton közötti részen, illetve a vasút túloldalán 300 Ft/óra.

TÁV, ÚTVONAL

Táv: 5200 m

 • A távot a SUP típusától függetlenül csak egyéni indulók teljesíthetik, a SUP-on más személy nem tartózkodhat (kutya sem).
 • A távot csak és kizárólag a Révfülöp-Balatonboglár útvonalon lehet teljesíteni. Balatonboglárról visszaevezni szigorúan tilos!
 • A teljesítés közben az átúszás jelzőbóják menetirány szerinti bal oldalán (jobb kézről) max. 30 m-es távolságban kell haladni, illetve a Balaton-átúszás Féltáv biztosítóhajóit ugyanilyen módon kell elhagyni.
 • Tilos az úszósávon (bóják és biztosítóhajók közötti terület) belül haladni.

Útvonal:

Balaton-átúszás úszófolyosó

NEVEZÉSI DÍJAK

Alap
(Ft/fő)
 Spuri Aranykártya
(Ft/fő)
2023.04.24-ig10.000 Ft9.000 Ft
2023.06.26-ig11.000 Ft 9.900 Ft
2023.07.19-ig 12.000 Ft10.800 Ft
Last minute 12.000 Ft12.000 Ft
Helyszíni nevezés
(amennyiben a létszámlimit nem telik be korábban)
 hamarosan… hamarosan…

*A távon 500 fős létszámlimitet határoztunk meg.

 A nevezési díj tartalmaz:

NEVEZÉS MÓDJAI, FOLYAMATA

Az esemény megrendezhetősége nagyban függ az aktuális időjárástól. Nevezéskor kérjük vedd figyelembe, hogy előfordulhat halasztás. A leadott nevezések nem egy eseménynapra, hanem egy hétvégére (szombati vagy vasárnapi eseménynap) szólnak. Így, ha egy hétvégén belül halasztjuk az eseményt, érvényes nevezéssel nem kell vasárnapra újra nevezned.

Kérjük, figyelmesen olvasd végig az alábbi leírást.

Ha kérdésed marad, a gyakran ismételt kérdések között találhatsz rá választ.

Arra kérünk, mindig figyeld híreinket és Facebook-oldalunkat, ahol minden döntési helyzet után pontos tájékoztatást adunk arról, hogy mik a lehetőségek, és mi az aktuális teendő.

Nevezési tudnivalók, a nevezés menete:

A Lidl Balaton-áthúzásra nevezni az balatonnevezes.futanet.hu webcímen lehet regisztrációt követően. (Már meglévő futanetes regisztrációval az oldal használható.)

Az eseményre történő nevezéskor a nevezési díjat is ki kell egyenlíteni. Fizetni bankkártyával lehet.

Az így leadott nevezések nemcsak az első időpontra érvényesek, hanem minden halasztott időpontra is, ha a nevező időközben nem lép vissza. Amennyiben az időjárás miatt az átúszást az első meghirdetett időponthoz képest halasztjuk, nem kell újra nevezni.

Előzetes nevezés:

A 41. Lidl Balaton-áthúzásra előzetesen nevezni 2023. július 19. 23:59-ig lehet.

A nevezési díj online bankkártyás fizetéssel történik.

Az első meghirdetett időpontban történő áthúzásról 2023. július 20-án dönt a szervező bizottság (az érintett szervek bevonásával., pl.: Meteorológiai Szolgálat, Balatoni Vízirendészet).

 • Amennyiben a döntés értelmében az adott szombaton meg lehet tartani az eseményt, az online nevezést újranyitjuk, és július 21. 23:59-ig újra lehet nevezni.
 • Amennyiben a döntés értelmében az adott hétvégén nem tartható meg az esemény, a nevezőknek lehetőségük van elállni a nevezéstől, vagyis visszalépni a következő kedd délig (július 25. 12:00).
 • Amennyiben a döntést a bizottság péntekre halasztja, és akkor pozitív döntés születik a vasárnapi úszásról, a nevezést újranyitjuk július 22. 23:59-ig. Ha pénteken a halasztásról születik döntés, akkor a visszalépés szabályai lépnek életbe, és újraindul a nevezési lehetőség a következő időpontra.

Minden már meglévő nevezés automatikusan érvényessé válik az a következő időpontra.

 

Helyszíni nevezés:

Az eseményen akkor lesz helyszíni nevezésre lehetőség, ha a létszámlimit nem telik be korábban.

Az esetleges szabad férőhelyek számát, az esemény előtti napon 17:00-kor tesszük közzé.

 

Balaton átúszás + SUP

 

 1. Két külön nevezést kell leadni a a https://baltonnevezes.futanet.hu oldalon előzetes regisztráció utána a folyamat végén a Barion fizetési oldalán kártyával fizetve. Ezekről a nevezés után egy visszaigazolást küld a rendszer automatikusan.
 2. Az úszás napján a jótékonysági nevezési asztalnál a 2 visszaigazoló átadásával tudod átvenni a 2 úszás karszalagot és egy 3. egyedi karszalagot.
 3. A 3. karszalagra azért szükséges, hogy az első úszás után (soron kívül) fel tudj szállni a hajóra, ami újra Révfülöpre szállít.

 

A nevezésektől csak előzetesen a már megjelenített visszalépési határidőkkel tudsz elállni.

 

Ha az esetlegesen lerövidített rajtidő miatt nem tudsz 2* is rajtolni, akkor a nevezési díjat visszatérítjük számodra. Egyéb esetben a befizetett 2. úszás díj nem visszaigényelhető.

 

 

VISSZALÉPÉS

Visszalépésre az előnevezési időszakon belül július 19-én 23:59-ig lesz lehetőség, két lépcsőben:

Július 13-ig:
Visszalépés esetén a teljes nevezési díjat visszafizetjük.

Július 13-19. között:
Csak orvosi igazolással lehet visszalépni, A részvételt meghiúsító betegségről/balesetről szóló igazolást nevező adataival a nevezes@balaton-atuszas.hu címre kérjük elküldeni.
Ebben az esetben a befizetett nevezési díjat 20% kezelési költség levonásával az esemény után fizetjük vissza.

A szombatra várható bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 23. A vasárnapi megrendezésről a végleges döntés péntek délben születik meg:

Ha a halasztott időpont megfelelő Neked akkor nincs további teendőd, hiszen a nevezésed az összes pótidőpontra érvényes.

Ha a tervezett új időpontban (július 23.) nem tudsz részt venni az eseményen, lehetőséged van visszalépni. Visszalépés esetén a befizetett nevezési díjadat és az esetlegesen megvásárolt jótékonysági termékek összegét teljes egészében visszafizetjük arra a kártyára, amiről nevezéskor fizettél.

Visszalépés menete:

 1. Lépj be az online nevezési felületre
 2. Menj a profil/nevezéseim/aktuális nevezéseim menüpontra
 3. A nevezés adatai alatt kattints a „Visszalépés” gombra
 4. Fogadd el a visszalépési feltételeket, majd újra kattints a „Visszalépés” gombra

Visszalépés határideje:

A visszalépésről viszonylag gyorsan kell döntened, erre 07.21-én, péntek 15:00 óráig van lehetőséged.

Az online nevezést a pénteki pozitív döntés után újra nyitjuk mindhárom versenyszámra. A visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban tudunk új nevezéseket fogadni, a nevezést a létszámlimit elérésekor, de legkésőbb szombat délelőtt 10 órakor lezárjuk.

Az eseményre helyszíni nevezési lehetőség nem lesz.

A KARSZALAG ÁTVÉTELE ÉS A VÍZRE SZÁLLÁS ELŐTTI TEENDŐK RÉSZLETESEN

Ha Révfülöpre érkezel:

 1. Amennyiben előzetesen nem regisztráltál az eseményre, a rajtterületen kívül található sátorban töltsd ki a nevezési lapodat!
 2. A SUP versenyközpont sátorban adjuk át az időmérésre és azonosításra szolgáló karszalagot a kinyomtatott nevezési visszaigazoló bemutatása ellenében 7:00 és 11:30 között. A nevezési visszaigazolót minden regisztráló megkapja e-mailen, illetve a nevezési profilból is letölthető.
 3. Ha van csomagod, amit Balatonboglárra akarsz átküldeni, vagy teljesítés után Révfülöpön visszakapni, add le a megfelelő csomagmegőrző sátorban
 4. Fújd fel a SUP-odat, és gyere vissza a rajtterületre!
  • A rajtterületen belül átmeneti depót alakítunk ki azoknak, akik merev vagy már felfújt SUP-pal érkeznek.
 5. Állj be a rajtolók közé, és amint rád kerül a sor, szállj vízre!

Ha Balatonboglárra érkezel:

 1. Hajózz át Balatonboglárról Révfülöpre (bővebb információt a ’Hajóközlekedés az esemény alatt’ menüpontban találsz)
  • A hajót merev vagy felfújt SUP-pal nem lehet igénybe venni.
 2. Révfülöpön a mólótól jobbra fordulva menj a labdarúgópályához!
 3. Amennyiben előzetesen nem regisztráltál az eseményre, a rajtterületen kívül található sátorban töltsd ki a nevezési lapodat!
 4. A SUP versenyközpont sátorban adjuk át az időmérésre és azonosításra szolgáló karszalagot a kinyomtatott nevezési visszaigazoló bemutatása ellenében 8:00 és 10:45 között. A nevezési visszaigazolót minden regisztráló megkapja e-mailen, illetve a nevezési profilból is letölthető.
 5. Ha van csomagod, amit Balatonboglárra akarsz átküldeni vagy teljesítés után Révfülöpön visszakapni, add le a megfelelő csomagmegőrző sátorban!
 6. Fújd fel a SUP-odat és gyere vissza a rajtterületre!
  • a rajtterületen belül átmeneti depót alakítunk ki azoknak, akik merev vagy már felfújt SUP-pal érkeznek.
 7. Állj be a rajtolók közé, és amint rád kerül a sor, szállj vízre!

KORHATÁR

18 év alatti indulóknál hangsúlyosan ellenőrizzük a szülői/gondviselői hozzájárulás meglétét.

14 év alatti induló csak szülő/gondviselő kíséretében indulhat a versenyen és teljesítheti a kihívást.

RAJTOLÁS IDŐTARTAMA

Az áthúzást legkésőbb a július 20-án meghatározott időpontban lehet megkezdeni. A célba legkésőbb az utolsó rajt után 3 órával meg kell érkezni. Kérjük az 5,2 km-t tervezetten 3 óránál hosszabb idő alatt teljesítő SUP résztvevőkt, hogy az evezés megkezdését ehhez igazítsák!
Az időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően döntünk.
Az átúszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

SUP pálya zárási időpontok  12 órás rajt zárási időponttal számolva:
2 km-nél: 13:10
3 km-nél: 13:45
4 km-nél: 14:20

 

FRISSÍTÉS, CÉLCSOMAG

Rajtolás előtt vízzel lehet frissíteni.
A  táv teljesítése közben útvonalfrissítésről minden indulónak magának kell gondoskodnia.

A SUP célterületen belül egy célcsomagot adunk át a támogatók ajándékaival. A célcsomag egyes elemei (pl. kávé, péksütemény) a csomagban található kupon leadásával vehetők át.

SZINTIDŐ

Az átevezést legkésőbb a július 20-án meghatározott időpontban lehet megkezdeni. A célba legkésőbb az utolsó rajt után 3 órával meg kell érkezni. Kérjük az 5,2 km-t tervezetten 3 óránál hosszabb idő alatt teljesítő SUP részvevőket, hogy az úszás megkezdését ehhez igazítsák!
Az időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően döntünk.
Az átúszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

Úszópálya zárási időpontok  12 órás rajt zárási időponttal számolva:
2 km-nél: 13:10
3 km-nél: 13:45
4 km-nél: 14:20

A táv teljesítését legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni.

A célba legkésőbb 15:00 óráig meg kell érkezni. Kérjük az 5,2 km-t tervezetten 3 óránál hosszabb idő alatt teljesítőket, hogy az indulást ehhez igazítsák!
A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően döntünk.
A táv teljesítése közben során kilométerekhez igazított pályazárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni.

Pályazárási időpontok a 11 órás rajt zárási időponttal számolva:
2 km-nél: 12:10
3 km-nél: 12:45
4 km-nél: 13:20

ÖLTÖZŐ, RUHATÁR, CSOMAGMEGŐRZÉS, ZUHANYZÓ

ÖLTÖZŐ:

Révfülöpön és Balatonbogláron is átöltözési lehetőséget biztosítunk a nevezési központ közelében felállított sátrakban.

RUHATÁR, CSOMAGMEGŐRZÉS:

Lehetőség lesz csomagot leadni:

 • helyszínen maradó csomagokat Révfülöpön és Balatonbogláron is
 • Révfülöpön Balatonboglárra átszállítandó csomagokat is

A ruhatár nyitvatartása:

A július 20-án meghatározott időrendhez igazodva:

Balatonbogláron:
Csomagleadás: 5:00-10:30-ig
Csomagfelvétel: 15:30-ig

Révfülöpön:
Csomagleadás: 6:00-11:50-ig
Csomagfelvétel: 17:00-ig (a Balatonboglárról induló utolsó úszókat szállító hajó menetrendjének ismeretében változhat)

A csomagleadás menete:

A csomagleadó sátrakhoz ne menj merev falú vagy felfújt állapotban lévő SUP-pal! Kérjük, ezeket a sporteszközöket a Balaton-áthúzás nevezési sátor közelében kialakított átmeneti, felügyelt tárolóban helyezd el az indulás előtt.

Révfülöpön:
Csomagot leadni csak a nevezési sátorban átvett karszalag bemutatása után lehetséges.
A helyszínen maradó csomagok leadása a csomagmegőrző sátorban történik. A csomag leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az átúszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni. Ezt azoknak ajánljuk, akik a táv teljesítése után visszahajóznak Révfülöpre.
A résztvevőket szállító hajóra csak leengedett és összecsomagolt állapotában lehet a SUP-ot felvinni. Ezen a hajón merev falú SUP szállítására nincs lehetőség.

A túlpartra átküldendő csomagok leadása a csomagleadás feliratú sátorban történik. A csomag leadásakor egy újabb szám és egy színre utaló betűkód kerül a karszalagra. A csomagot a túlparton a betűkódnak megfelelő színjelzésű sátornál lehet átvenni a karszalag bemutatásával. Ezt azoknak ajánljuk, akik a táv teljesítése után Balatonbogláron maradnak. 

Balatonbogláron:
Csomagot leadni az érvényes nevezéssel rendelkezőknek és a nevezni szándékozóknak egyaránt lehetséges. Ezt azoknak ajánljuk, akik Balatonboglárra érkeznek, majd áthajóznak Révfülöpre a rajthoz.
A résztvevőket szállító hajóra csak leengedett és összecsomagolt állapotában lehet a SUP-ot felvinni. Ezen a hajón merev falú SUP szállítására nincs lehetőség.

ZUHANYZÓ:

Balatonbogláron, a Platán Strandon nyilvános zuhanyzó áll a résztvevők rendelkezésére.

KERÉKPÁRDEPÓ

Mindkét parton kerékpárdepót alakítunk ki, a kerékpárok lezárásáról a résztvevőknek kell gondoskodni. Kerékpár túlpartra történő átszállítására nincs lehetőség.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés szolgáltatója a Sárkány Informatikai Zrt.

 • Az időmérés az átvételkor a csuklóra rögzített karszalagban elhelyezett chip segítségével történik.
 • A karszalag vízálló anyagból készül, így sportolás közben nem sérül.
 • A chipet kollégáink egy leolvasó segítségével a vízre szálláskor és a célban is ellenőrzik, így rögzítve a teljesítés idejét.
 • Kérjük, vigyázz a karszalagodra, ne hagyd el, ellenkező esetben nem lesz mért időd az eseményen.

HAJÓKÖZLEKEDÉS AZ ESEMÉNY ALATT

A résztvevőket szállító hajóra csak leengedett és összecsomagolt állapotában lehet a SUP-ot felvinni. Ezen a hajón merev falú SUP szállítására nincs lehetőség.

A Lidl Balaton-átúszás ideje alatt a Balatoni Hajózási Zrt. legnagyobb befogadóképességű hajói közlekednek Balatonboglár és Révfülöp között, melyek közlekedése folyamatos. A hajó mindig akkor indul útnak, amikor megtelik.

AZ ELSŐ HAJÓ Balatonbogláron az átúszás reggelén 6:00-kor indul Révfülöpre. Révfülöpön kiszállás után azonnal indul vissza, és így tovább. A rajtolni szándékozó úszókat szállító hajóknak pontos menetrendje nincs, amint egy hajó megtelik, indul Révfülöpre.

Az úszásukat már befejezett teljesítők, illetve kísérők (kivéve a kiskorúakat felügyelő egy fő kísérő) csak abban az esetben vehetik igénybe 11:00 előtt a Révfülöpre közlekedő hajójáratot, amennyiben a rajtolni indulók biztonságos átszállítását ez nem akadályozza.

Az UTOLSÓ HAJÓ, amivel a rajtolni szándékozók odaérnek a 12 órás rajtzárásra, 11:00 órakor indul Balatonboglárról.

Aki Balatonbolgárról Révfülöpre szeretne átjutni az időmérő karszalag felvétele és a nevezés céljából, a következőképpen veheti igénybe ingyenesen a szolgáltatást (11:00-ig):

 • előnevezett résztvevő esetében nevezési visszaigazoló bemutatásával
 • a balatonboglári ruhatárban leadott csomagért kapott karszalag bemutatásával
 • nem előnevezett résztvevő esetében, aki a helyszínen nevezne (amennyiben a létszámlimit nem telik be korábban, és erre lehetőség van), a kikötőnél felállított sátorban lehet erről igazolást igényelni

RÉVFÜLÖPRŐL BALATONBOGLÁRRA:

Az északi partról a kísérőket minden második hajó – várhatóan 1,5 óránként – szállítja át Balatonboglárra.

Az UTOLSÓ HAJÓ, amivel a résztvevők visszajuthatnak Révfülöpre, várhatóan 16:00 órakor indul Balatonboglárról.

A SUP táv résztvevőinek egy út ingyenes, amit a kapott időmérő karszalag bemutatásával lehet igénybe venni. Esetleges további utazásokhoz jegyet kell váltani.
Javasoljuk, hogy azok a kísérők, akik előzetesen tudják, hogy oda és vissza is utaznak majd, váltsanak menettérti jegyet az első utazás előtt, elkerülve ezzel a hosszas sorban állást. A hajóutazás alatt a Balatoni Hajózási Zrt. jegyárai érvényesek.
A jegyeket a BAHART helyszíni pénztáraiban és online (www.jegy.bahart.hu) lehet megváltani. Kérjük a pénztár előtti sorban állások elkerülése érdekében részesítsék előnyben az online jegyvásárlást! Az online megváltott jegyek nem jogosítanak fel a hajókra történő soron kívül feljutásra!

 

 

EREDMÉNYLISTA

Az eredményeket itt találod.

Az eredménylista a célba érkezést követően folyamatosan frissül. Innen letöltheted személyes okleveledet is, amellyel akár Facebookon is büszkélkedhetsz ismerőseidnek.

ÉLETKORI KATEGÓRIÁK

születési dátuméletkorférfiaknők
2017. 07. 23. után születettek5 évesek és fiatalabbakM5W5
2014. 07. 23. – 2017. 07. 22.6-8 évesekM6W6
2011. 07. 23. – 2014. 07. 22.9-11 évesekM9W9
2007. 07. 23. – 2011. 07. 22.12-15 évesekM12W12
2005. 07. 23. – 2007. 07. 22.16-17 évesekM16W16
2003. 07. 23. – 2005. 07. 22.18-19 évesekM18W18
1998. 07. 23. – 2003. 07. 22.20-24 évesekM20W20
1993. 07. 23. – 1998. 07. 22.25-29 évesekM25W25
1988. 07. 23. – 1993. 07. 22.30-34 évesekM30W30
1983. 07. 23. – 1988. 07. 22.35-39 évesekM35W35
1978. 07. 23. – 1983. 07. 22.40-44 évesekM40W40
1973. 07. 23. – 1978. 07. 22.45-49 évesekM45W45
1968. 07. 23. – 1973. 07. 22.50-54 évesekM50W50
1963. 07. 23. – 1968. 07. 22.55-59 évesekM55W55
1958. 07. 23. – 1963. 07. 22.60-64 évesekM60W60
1953. 07. 23. – 1958. 07. 22.65-69 évesekM65W65
1948. 07. 23. – 1953. 07. 22.70-74 évesekM70W70
1943. 07. 23. – 1948. 07. 22.75-79 évesekM75W75
1943. 07. 23. előtt születettek80 évesek és idősebbekM80W80

LIDL BALATON-ÁTÚSZÁS ÚSZÓSAPKA

Vásárolj magadnak vagy ajándékba Lidl Balaton-átúszás úszósapkát.

Az úszósapka fehér, mindkét oldalán logózott. A képen látható grafikák közül az egyik a sapka egyik, a másik a másik oldalán van.
– anyaga 100% hipoallergén szilikon
– csúszásgátló belső bevonat, ami nem „tépi” a hajat.
– maximális rugalmasság
– unisex, felnőtt méret: 22,5 x 19,2 cm

Az úszósapkát az esemény napján Balatonbogláron, a Platán Strandon felállított információs sátorban tudod megvásárolni 4990 Ft-os áron.

EGYÉB TUDNIVALÓK, VERSENYSZABÁLYZAT
 • A versenyen minden felkészült induló rajthoz állhat, aki a versenykiírásba foglalt feltételeket elfogadja.
 • A táv teljesítése közben mentőmellény viselése kötelező, melyről mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.
 • A távot a SUP típusától függetlenül csak egyéni indulók teljesíthetik, a SUP-on más személy nem tartózkodhat (kutya sem). A távot csak és kizárólag a Révfülöp-Balatonboglár útvonalon lehet teljesíteni. Balatonboglárról visszaevezni szigorúan tilos!
 • A teljesítés közben az átúszás jelzőbóják menetirány szerinti bal oldalán (jobb kézről) max. 30 m-es távolságban kell haladni, illetve a beúszás biztosítóhajóit ugyanilyen módon kell elhagyni.
 • Tilos az úszósávon (bóják és biztosítóhajók közötti terület) belül haladni.
 • Merev vagy felfújt SUP-pal a kiszolgáló egységek (ruhatár, öltöző, wc-k, versenyközpont) szolgáltatásait  nem lehet igénybe venni.
  • Rajtolás előtt a sporteszközöket a SUP versenyközpont közelében kialakított átmeneti, felügyelt tárolóban lehet elhelyezni az indulás előtt.
  • Kérünk minden teljesítőt, hogy a sporteszközét Balatonbogláron, a célba érkezés után a lehető legrövidebb időn belül eressze le, merev SUP esetén kísérőjének adja át, és ezt követően váltsa be a célcsomagban található lapon szereplő kuponokat. A csomagmegőrző ruhatár szolgáltatásait kérjük, SUP nélkül vegyétek igénybe. A déli parton SUP tárolót nem alakítunk ki.
 • A résztvevőket szállító hajóra csak leengedett és összecsomagolt állapotában lehet a SUP-ot felvinni. Ezen a hajón merev SUP szállítására nincs lehetőség.
 • Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.
 • A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
 • Tilos alkohol, kábítószer, vagy egyéb tudatmódosító szer használata/fogyasztása a rendezvény előtt
  és alatt is! A szervezők kizárhatják az eseményről az ittas vagy/és módosult tudatállapotú
  személyeket.
 • A rendezvényen való részvétel alapvető feltétele az úszni-tudás, vízbiztonság megléte.
 • A esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
 • A szervező fenntartja a program- és időpont-változtatás jogát.
EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK

A sporttevékenység az összes élettani előnye mellett – nagyon kis mértékben ugyan, de – veszélyeket is jelenthet.

Fontos, hogy komoly teljesítmény előtt konzultálj az orvosoddal!

Csak felkészülten vegyél részt az átlagosnál nagyobb igénybevételt jelentő sporteseményen vagy megterhelőbb edzésen!

Betegen, sérülten, lázasan, hányás vagy hasmenés után ne vegyél részt a kinézett eseményen, a soron következő edzésen!

Bármilyen szokatlan jelet érzel magadon sportolás közben, lassíts, állj meg, ha kell, kérj segítséget!

A fentiek nem függnek a sporttevékenység hosszától, egyedi, hogy kinek mi jelent komoly teljesítményt. Légy felelős önmagadért, sportolj okosan

JÓTÉKONYSÁG

Már a nevezéskor legyél jótékony sportoló!

Online nevezési rendszerünk egy új, egyszerű adományozási formát kínál. A nevezéskor a rendszer automatikusan feldob egy vagy több, az adott versenyszámhoz általunk rendelt „jótékonysági terméket” amit bekattintva 2000 Ft-tal támogathatsz, a kosaradba tehetsz és kifizethetsz a nevezéssel együtt. Az alap összeg többszörözhető, mint egy webáruházban, ha egy termékből több db-ot veszel. A „jótékonysági termékek” nevezéstől függetlenül, önállóan is vásárolhatók. Az az akció végén támogatás-közvetítőként az így összegyűlt teljes összeget átutaljuk a kedvezményezett szervezetnek.

A Lidl Balaton-átúszás versenyszámaira történő nevezéskor -de akár nevezéstől függetlenül is- a következő jótékony célt támogathatod adományoddal:

 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának támogatása

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 23 éve vigyáz a fürdőzőkre, sportolókra a Balatonon és más vizeken.  Céljuk az, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava. Ezért nem csak a mentésre, egészségügyi ellátásra fordítanak nagy figyelmet, hanem feladatuknak tartjuk a balesetek megelőzését is. A Lidl Balaton-átúszáson is vigyáznak rád és szükség esetén segítenek, onnantól, hogy beléptél a vízbe, egészen addig, amíg elhagyod az úszófolyosót.

 

Segítem a Vízimentők munkáját<<<

FUT (ÉS SUP-OZIK) A CÉG

A Lidl Balaton-áthúzás is része a cégek, munkahelyi közösségek számára meghirdetett sorozatunknak, amelyben a futás mellett kerékpáros, és úszó eseményt is kínálunk a cégük színeiben sportolóknak.
Az átúszást és a féltávot teljesítő céges úszók és SUP-osok egyaránt részvételi ponttal gyarapíthatják cégük pontszámait. A szezon végén a végső sorrendnél a legalább 5 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú vállalatokat is ösztönözzük a legalább 5 eseményünkön való részvételre, hiszen a végeredmény kialakításakor figyelembe vesszük a dolgozói létszámokat, és ezek alapján 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. Az események érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a “Fut a cég” mezőnél “igent” kell jelölni és a “cégnév” rovatba beírni a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett induló a táv teljesítésével megszerzett részvételi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A Fut a cég sorozat teljes kiírása és aktuális állása itt >>>

A projektet a Honvédelmi Minisztérium és a Balaton Fejlesztési Tanács támogatja.