A Magyarország kormánya 2020. június 18-án határozott a veszélyhelyzet eltörléséről, ennek értelmében korlátozás nélkül rendezhetők sportesemények hazánkban. Így néhány hónapos késéssel, de elindult a szabadidősport-szezon, már sok futó, terepfutó, triatlon és kerékpáros esemény zajlott az elmúlt hetekben és az Ötpróba programsorozat is folytatódik.
Tudjuk, hogy a veszélyhelyzet elmúlt, de a járványnak nincs vége. Ezért átmenetileg bevezetünk néhány új szabályt, védelmi intézkedést a 38. Lidl Balaton-átúszáson.

Nincs helyszíni nevezési lehetőség
Tekintettel az előnevezők magas számára az esemény napján nem lesz lehetőség helyszíni nevezésre sem Révfülöpön a klasszikus távra, sem Balatonbogláron a Féltávra.

Maszkviselés
Szabadtéren nem kötelező a maszkviselés, de kollégáink azokon a területeken (nevezés, befutócsomag átvétel, póló átvétel, ruhatár), ahol a résztvevőkkel érintkeznek, maszkot fognak viselni. Kérjük, amennyiben szükségét érzed, te is használj maszkot.
A két part között közlekedő hajók zárt terében a maszkviselés kötelező. Mivel nem tudhatod, hogy a hajó mely részében találsz helyet, kérjük legyen nálad maszk a hajóra szálláskor.

Testhőmérséklet-mérés
A nevezési területre belépés előtt a résztvevők testhőmérsékletét mérjük. Ha a mért érték meghaladja a 37 °C-t, nem vehetsz részt az eseményen.

Távolságtartás
A nevezési területet és a rajtterületet is úgy alakítjuk ki, hogy a résztvevők egymástól biztonságos távolságban tartózkodhassanak. Kérjük erre figyelj te is, ne tömörülj az egyes helyszíneken.

Befutócsomag
A csomagokat kollégáink maszkban és kesztyűben adják át a résztvevőknek.

Kézfertőtlenítés
Az esemény helyszínén több pontra is kiteszünk kézfertőtlenítőt, ha gondolod használd. Persze hozhatod a sajátodat is.

Elvárt magatartás
Kérjük, hogy viselkedj felelősséggel, légy óvatos és tartsd be a kéréseinket illetve a kormány aktuális előírásait, javaslatait.

KÖSZÖNJÜK a közreműködésed. Ezek minimális változtatások, de a táv teljesítése, a célba érkezés öröme az továbbra is a tiéd.