NEVEZÉS

Hol tudok nevezni?

Nevezni előzetesen az online nevezési felületen, és ha nem telik be a létszámlimit, a helyszínen személyesen tudsz.

Hogyan tudok online nevezni?

A nevezéshez regisztráció szükséges az online nevezési felületen. A futanetes (BSI) regisztrációval erre az oldalra is be tudsz lépni.

Meddig tudok előnevezni?

Online előnevezésre július 19-én éjfélig van lehetőség.

Csak regisztrált felhasználók nevezhetnek?

Igen, a nevezés előtt a felhasználói regisztráció kötelező. Kérjük a valós adataidat add meg, ezek fognak szerepelni az eredménylistában és az oklevélen is.

A gyermekemnek nincs e-mail címe. Hogy tudom regisztrálni és nevezni?

Ha gmail-es címed van, azt egy egyszer kiegészítéssel bővítheted másnak is. Ránézésre ez egy egyedi e-mail cím lesz, de az eredeti postafiókba fognak érkezni az erre küldött levelek is. Pl: sajátcímem@gmail.com – ezt kiegészíted sajátcímem+gyerek@gmail.com-ra. A „+” jel után bármit írhatsz, végtelen számú e-mail címet létrehozhatsz így. Az ezekre küldött levelek mind a sajátcímem@gmail.com postaládába fognak megérkezni.
Ha nem gmail-es címed van, akkor hozz létre egy saját e-mailt a gyermekednek.

Nem tudok regisztrálni vagy belépni a nevezési oldalra. Mit tegyek?

Keress minket az emailreg@futanet.hu címen, kollégáink segítenek.

Hogyan tudok fizetni?

Az online nevezési felületen a nevezés véglegesítésekor bankkártyával tudsz fizetni.

SZÉP kártyás fizetésre, nevezési díj átutalásra és BSI egyenlegből való fizetésre nincs lehetőség.

Kapok számlát a nevezésről?

Igen. A befizetett nevezési díjról a számlát akkor állítjuk ki, amikor biztossá válik az esemény megrendezése, és a korábban a bankszámlán zárolt összegeket levonjuk a kártyádról.
A számlázási cím megadására a nevezési folyamat során van lehetőség, ez utólag nem módosítható.
A számlát a regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük.
Helyszíni nevezéskor fizetés után az erre kijelölt sátorban tudsz számlát kérni.

Az utalt összeg kauciónak tekinthető.
A kaució nem tekinthető az értékesítés nettó árbevétel ellenértékének részeként. Ez egy biztosíték. Ha az esemény nem valósul meg, a vevő az összeget visszakapja. Ha megrendezésre kerül az esemény, az összeg beszámításra kerül és ekkor kerül kiállításra a számla. Az utalt összeg tehát a követelés biztosítására szolgál.

Van lehetőség helyszíni nevezésre?

Amennyiben nem érjük el az előzetesen meghatározott létszámlimitet, igen. Az esemény helyszínén kártyás fizetésre nincs lehetőség.
Minden versenyszámra csak azon a parton tudsz nevezni, ahol az adott versenyszám rajtja van:
5,2 km úszás és SUP – Révfülöp, sportpálya
2,6 km úszás – Balatonboglár, Platán strand

A nevezésem érvényes az első időpontra és az esőnapokra is?

Igen. A nevezésed minden időpontra érvényes, így ha bármelyik esőnapon részt tudsz venni, a benevezés után nincs tennivalód.

Beneveztem, de nem tudok részt venni az eseményen. Van visszalépési lehetőség?

Igen, július 13-ig vissza tudsz lépni. Ekkor a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt termékek árát visszafizetjük arra a bankkártyára, ahonnan a fizetés érkezett.
Visszalépni az online nevezési felületen tudsz, a „Nevezések”menüpontban az esemény melletti „Visszalépés” gombra kattintva.

Beneveztem, de időpont halasztás miatt nem tudok részt venni az eseményen. Van visszalépési lehetőség?

Igen, a halasztás bejelentését követő héten kedd délig van lehetőséged visszalépni. Ekkor a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt termékek árát visszafizetjük arra a bankkártyára, ahonnan a fizetés érkezett.
Visszalépni az online nevezési felületen tudsz, a „Nevezések”menüpontban az esemény melletti „Visszalépés” gombra kattintva.

Beneveztem és terméket is vásároltam, de szeretnék visszalépni. Mi lesz a megvásárolt termékkel?

Visszalépéskor a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt termékek árát visszafizetjük arra a bankkártyára, ahonnan a fizetés érkezett.
Visszalépni az online nevezési felületen tudsz, a „Nevezések”menüpontban az esemény melletti „Visszalépés” gombra kattintva.

ÚSZÁS ELŐTTI, HELYSZÍNI TUDNIVALÓK

Hol tudok parkolni?

Révfülöpön több helyen is alakítunk ki a résztvevőknek parkolókat. Ezek pontos helyei legkésőbb az esemény hetében bekerülnek az eseményinformációba.
Balatonbogláron nincsenek nagy parkolók a Platán strand környékén, kérjük az ide érkezőket, hogy a KRESZ szabályait betartva a lakókat és a forgalmat nem zavarva parkoljanak. Javasoljuk a parttól távolabbi parkolók használatát.

Hogy tudom felvenni az úszáshoz szükséges karszalagot?

Ha előzetesn neveztél, kérjük hozd magaddal KINYOMTATVA a nevezési visszaigazolódat. Azért van szükség a kinyomtatott visszaigazolóra, mert erre ragasztjuk karszalag vonalkódját. A versenyközpontban keresd az „ELŐNEVEZETTEK” feliratú sátrakat, itt kapod meg a karszalagot.
Ha a helyszínen nevezel, a kitöltött nevezési lapoddal keresd a versenyközpontban a „HELYSZÍNI NEVEZÉS” feliratú sátrakat, itt tudod kifizetni a nevezési díjat (bankkártyás fizetésre nincs lehetőség), utána kapod meg a karszalagot.

Van lehetőségem a helyszínen visszaigazolót nyomtatni?

Nem, erre nincs lehetőség.

Van ruhatár a helyszínen?

Igen, ruhatár van az északi és a déli parton is. Révfülöpről van lehetőség csomagot átküldeni Balatonboglárra, így törölköző, száraz ruha várhat a célban. Boglárról Révfülöpre nincs lehetőség csomagot küldeni.

Hogyan jutok el Balatonboglárról Révfülöpre a rajtba?

A boglári kikötőből 6:00-16:00 között folyamatosan járnak a BAHART hajói. A résztvevők 1 alkalommal (vagy reggel a rajtba, vagy célba érkezés után vissza a kiindulási helyre) ingyenesen vehetik igénybe a hajókat.
Az úszókat a rajtba szállító hajók 6:00-11:00 óra között közlekednek, ezekre a kikötőben kapott  hajójeggyel lehet felszállni.
A kísérők a BAHART pénztáraiban tudnak jegyet venni a hajókra.

ÚSZÁS KÖZBEN

Mit csináljak, ha elfáradok úszás közben?

A pálya jobb oldalán kb. 50 méterenként vitorlások állnak, ezekre nyugodtan kapaszkodj ki, pihenj meg. Ha nem tudsz továbbúszni, a vitorlások legénysége segít, hogy a mentőhajók a partra juttassanak.

Lesz frissítés útközben?

Igen, a pálya jobb oldalán kb. 50 méterenként vitorlások állnak, ezeken vízzel és szőlőcukorral tudsz frissíteni.

El lehet tévedni úszás közben?

Nem. A pálya jobb oldalán kb. 50 méterenként vitorlások állnak, bal oldalon pedig kajakosok és vízimentők is figyelik az úszókat, ők jelzik, ha rossz irányba mennél. A célkapu már a rajtból látszik, elég néha felpillanatani úszás közben és be tudod lőni az irányt, hogy merre kell tartanod.

Mi történik, ha kicsúszok a szintidőből?

A mezőny után egy mentőhajó halad. Az esemnyinformációban szereplő rész-szintidők leteltekor a a meghatározott pontokat el nem érő úszókat felszedi és a partra szállítja.

ÚSZÁS UTÁN

Hogyan jutok vissza a célból Révfülüpre?

A boglári kikötőből 6:00-16:00 között folyamatosan járnak a BAHART hajói. A résztvevők 1 alkalommal (vagy reggel a rajtba, vagy célba érkezés után vissza a kiindulási helyre) ingyenesen vehetik igénybe a hajókat.

Az északi partról a kísérőket minden második hajó – várhatóan 1,5 óránként – szállítja át Balatonboglárra.

Az UTOLSÓ HAJÓ, amivel a résztvevők visszajuthatnak Révfülöpre, várhatóan 16:00 órakor indul Balatonboglárról.

A kísérők a BAHART pénztáraiban tudnak jegyet venni a hajókra.