NEVEZÉS

Hol tudok nevezni?

Nevezni előzetesen az online nevezési felületen, és ha nem telik be a létszámlimit, a helyszínen személyesen tudsz.

Hogyan tudok online nevezni?

A nevezéshez regisztráció szükséges az online nevezési felületen. A futanetes (BSI) regisztrációval erre az oldalra is be tudsz lépni.

Meddig tudok előnevezni?

Online előnevezésre július 17-én éjfélig van lehetőség.

Csak regisztrált felhasználók nevezhetnek?

Igen, a nevezés előtt a felhasználói regisztráció kötelező. Kérjük a valós adataidat add meg, ezek fognak szerepelni az eredménylistában és az oklevélen is.

A gyermekemnek nincs e-mail címe. Hogy tudom regisztrálni és nevezni?

Ha gmail-es címed van, azt egy egyszer kiegészítéssel bővítheted másnak is. Ránézésre ez egy egyedi e-mail cím lesz, de az eredeti postafiókba fognak érkezni az erre küldött levelek is. Pl: sajátcímem@gmail.com – ezt kiegészíted sajátcímem+gyerek@gmail.com-ra. A „+” jel után bármit írhatsz, végtelen számú e-mail címet létrehozhatsz így. Az ezekre küldött levelek mind a sajátcímem@gmail.com postaládába fognak megérkezni.
Ha nem gmail-es címed van, akkor hozz létre egy saját e-mailt a gyermekednek.

Nem tudok regisztrálni vagy belépni a nevezési oldalra. Mit tegyek?

Keress minket az emailreg@futanet.hu címen, kollégáink segítenek.

Hogyan tudok fizetni?

Az online nevezési felületen az alábbi módokon tudsz fizetni.

  • bankkártya
  • SZÉP kártya

Kapok számlát a nevezésről?

Bankkártyás fizetés esetén: A befizetett nevezési díjról a számlát akkor állítjuk ki, amikor biztossá válik az esemény megrendezése, és a korábban a bankszámlán zárolt összegeket levonjuk a kártyádról. A számlát a regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük.

  • Az utalt összeg kauciónak tekinthető.
  • A kaució nem tekinthető az értékesítés nettó árbevétel ellenértékének részeként. Ez egy biztosíték. Ha az esemény nem valósul meg, a vevő az összeget visszakapja. Ha megrendezésre kerül az esemény, az összeg beszámításra kerül és ekkor kerül kiállításra a számla. Az utalt összeg tehát a követelés biztosítására szolgál.

SZÉP kártyás fizetés esetén: A számlát a befizetett nevezési díjról automatikusan kiállítjuk. A számlát a regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük.

  • Helyszíni nevezéskor fizetés után az erre kijelölt sátorban tudsz számlát kérni.
  • A számlázási cím megadására a nevezési folyamat során van lehetőség, ez utólag nem módosítható.

Van lehetőség helyszíni nevezésre?

Amennyiben nem érjük el az előzetesen meghatározott létszámlimitet, igen. Az esemény helyszínén kártyás fizetésre nincs lehetőség.
Minden versenyszámra csak azon a parton tudsz nevezni, ahol az adott versenyszám rajtja van:
5,2 km úszás és SUP – Révfülöp, sportpálya
2,6 km úszás – Balatonboglár, Platán strand

A nevezésem érvényes az első időpontra és az esőnapokra is?

Igen. A nevezésed minden időpontra érvényes, így ha bármelyik esőnapon részt tudsz venni, a benevezés után nincs tennivalód.

Beneveztem, de nem tudok részt venni az eseményen. Van visszalépési lehetőség?

Igen, július 17. éjfélig vissza tudsz lépni. Ekkor a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt termékek árát visszafizetjük arra a bankkártyára, ahonnan a fizetés érkezett.

Visszalépni az online nevezési felületen tudsz, a „Nevezések”menüpontban az esemény melletti „Visszalépés” gombra kattintva.

Beneveztem, de időpont halasztás miatt nem tudok részt venni az eseményen. Van visszalépési lehetőség?

Igen, a halasztás bejelentését követő héten kedd délig van lehetőséged visszalépni. Ekkor a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt termékek árát visszafizetjük arra a bankkártyára, ahonnan a fizetés érkezett.
Visszalépni az online nevezési felületen tudsz, a „Nevezések”menüpontban az esemény melletti „Visszalépés” gombra kattintva.

Beneveztem és terméket is vásároltam, de szeretnék visszalépni. Mi lesz a megvásárolt termékkel?

Visszalépéskor a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt termékek árát visszafizetjük arra a bankkártyára, ahonnan a fizetés érkezett.
Visszalépni az online nevezési felületen tudsz, a „Nevezések”menüpontban az esemény melletti „Visszalépés” gombra kattintva.

ÚSZÁS ELŐTTI, HELYSZÍNI TUDNIVALÓK

Hol tudok parkolni?

Révfülöpön több helyen is alakítunk ki a résztvevőknek parkolókat. Ezek pontos helyei legkésőbb az esemény hetében bekerülnek az eseményinformációba.
Balatonbogláron nincsenek nagy parkolók a Platán strand környékén, kérjük az ide érkezőket, hogy a KRESZ szabályait betartva a lakókat és a forgalmat nem zavarva parkoljanak. Javasoljuk a parttól távolabbi parkolók használatát.

Hogy tudom felvenni az úszáshoz szükséges karszalagot?

Ha előzetesn neveztél, kérjük hozd magaddal KINYOMTATVA a nevezési visszaigazolódat. Azért van szükség a kinyomtatott visszaigazolóra, mert erre ragasztjuk karszalag vonalkódját. A versenyközpontban keresd az „ELŐNEVEZETTEK” feliratú sátrakat, itt kapod meg a karszalagot.
Ha a helyszínen nevezel, a kitöltött nevezési lapoddal keresd a versenyközpontban a „HELYSZÍNI NEVEZÉS” feliratú sátrakat, itt tudod kifizetni a nevezési díjat (bankkártyás fizetésre nincs lehetőség), utána kapod meg a karszalagot.

Van lehetőségem a helyszínen visszaigazolót nyomtatni?

Nem, erre nincs lehetőség.

Van ruhatár a helyszínen?

Igen, ruhatár van az északi és a déli parton is. Révfülöpről van lehetőség csomagot átküldeni Balatonboglárra, így törölköző, száraz ruha várhat a célban. Boglárról Révfülöpre nincs lehetőség csomagot küldeni.

Hogyan jutok el Balatonboglárról Révfülöpre a rajtba?

A boglári kikötőből 6:00-16:00 között folyamatosan járnak a BAHART hajói. A résztvevők 1 alkalommal (vagy reggel a rajtba, vagy célba érkezés után vissza a kiindulási helyre) ingyenesen vehetik igénybe a hajókat.
Az úszókat a rajtba szállító hajók 6:00-11:00 óra között közlekednek, ezekre a kikötőben kapott  hajójeggyel lehet felszállni.
A kísérők a BAHART pénztáraiban tudnak jegyet venni a hajókra.

ÚSZÁS KÖZBEN

Mit csináljak, ha elfáradok úszás közben?

A pálya jobb oldalán kb. 50 méterenként vitorlások állnak, ezekre nyugodtan kapaszkodj ki, pihenj meg. Ha nem tudsz továbbúszni, a vitorlások legénysége segít, hogy a mentőhajók a partra juttassanak.

Lesz frissítés útközben?

Igen, a pálya jobb oldalán kb. 50 méterenként vitorlások állnak, ezeken vízzel és szőlőcukorral tudsz frissíteni.

El lehet tévedni úszás közben?

Nem. A pálya jobb oldalán kb. 50 méterenként vitorlások állnak, bal oldalon pedig kajakosok és vízimentők is figyelik az úszókat, ők jelzik, ha rossz irányba mennél. A célkapu már a rajtból látszik, elég néha felpillanatani úszás közben és be tudod lőni az irányt, hogy merre kell tartanod.

Mi történik, ha kicsúszok a szintidőből?

A mezőny után egy mentőhajó halad. Az esemnyinformációban szereplő rész-szintidők leteltekor a a meghatározott pontokat el nem érő úszókat felszedi és a partra szállítja.

ÚSZÁS UTÁN

Hogyan jutok vissza a célból Révfülüpre?

A boglári kikötőből 6:00-16:00 között folyamatosan járnak a BAHART hajói. A résztvevők 1 alkalommal (vagy reggel a rajtba, vagy célba érkezés után vissza a kiindulási helyre) ingyenesen vehetik igénybe a hajókat.

Az északi partról a kísérőket minden második hajó – várhatóan 1,5 óránként – szállítja át Balatonboglárra.

Az UTOLSÓ HAJÓ, amivel a résztvevők visszajuthatnak Révfülöpre, várhatóan 16:00 órakor indul Balatonboglárról.

A kísérők a BAHART pénztáraiban tudnak jegyet venni a hajókra.