IDŐPONT

2024. július 20.

Tartaléknapok: július 21.; 27.; 28.; augusztus 3.; 4.; 10.; 11..

Az esemény megrendezéséről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt 2 nappal, csütörtökön délben adunk tájékoztatást.

HELYSZÍN

Rajt: Balatonboglár, Platán Strand

A rajthelyszín pontos címe: 8630 Balatonboglár, Szentmihályi u. 1.  
Balatonboglár a Balaton déli partján, a 7-es úton és az M7-es autópályán közelíthető meg. Útvonaltervezés

Érkezz vonattal! Regisztrált Ötpróba-pontgyűjtőként 50%-os MÁV-kedvezménnyel utazhatsz az eseményre.

Jelenleg a 2023-es 41. LIDL Balaton-átúszás helyszínrajza található.

Cél: Balatonboglár, Platán Strand

 

 

 

Az esemény interaktív térképe ide kattintva elérhető.>>>

PARKOLÁS

Balatonbogláron résztvevői parkoló kialakítására nincs lehetőség. Parkolni a településen lévő köztéri parkolókban lehetséges.  A parkolás fizetős, 400 Ft/óra a vasút és a Balaton közötti részen, illetve a vasút túloldalán 300 Ft/óra.

ÚSZÓTÁV

Táv: 2600 m /A térképen zöld vonallal jelölve./

Útvonal:

A táv a balatonboglári Platán strandról indul, 100 m-ig a víz sekély, majd hirtelen mélyül. A parttól 200 m-re a vízmélység már 3 m.

Az 1300 méternél levő bójánál visszafordulva kell visszaúszni a balatonboglári célig, együtt a Lidl Balaton-átúszás (5,2 km) mezőnyével.

Balaton-átúszás úszófolyosó

NEVEZÉSI DÍJAK

Alap
(Ft/fő)
 Spuri Aranykártya
(Ft/fő)
2024.04.22-ig11.500 Ft10.000Ft
2024.07.17-ig12.500 Ft 11.000 Ft
Helyszíni nevezés
(amennyiben a létszámlimit nem telik be korábban)
 13.500 Ft12.000 Ft


*Létszámlimit:A két úszótávra összesen az első 11500 nevező jelentkezését tudjuk elfogadni.

 A nevezési díj tartalmaz:

NEVEZÉS MÓDJAI, FOLYAMATA

Az esemény megrendezhetősége nagyban függ az aktuális időjárástól. Nevezéskor kérjük vedd figyelembe, hogy előfordulhat halasztás. A leadott nevezések nem egy eseménynapra, hanem egy hétvégére (szombati vagy vasárnapi eseménynap) szólnak. Így, ha egy hétvégén belül halasztjuk az eseményt, érvényes nevezéssel nem kell vasárnapra újra nevezned.

Kérjük, figyelmesen olvasd végig az alábbi leírást.

Ha kérdésed marad, a gyakran ismételt kérdések között találhatsz rá választ.

Arra kérünk, mindig figyeld híreinket és Facebook-oldalunkat, ahol minden döntési helyzet után pontos tájékoztatást adunk arról, hogy mik a lehetőségek, és mi az aktuális teendő.

Nevezési tudnivalók, a nevezés menete:

A Lidl Balaton-átúszás féltávra nevezni az balatonnevezes.futanet.hu webcímen lehet regisztrációt követően. (Már meglévő futanetes regisztrációval az oldal használható.)

Az eseményre történő nevezéskor a nevezési díjat is ki kell egyenlíteni. Fizetni bankkártyával lehet.

Az így leadott nevezések nemcsak az első időpontra érvényesek, hanem minden halasztott időpontra is, ha a nevező időközben nem lép vissza. Amennyiben az időjárás miatt az eseményt az első meghirdetett időponthoz képest halasztjuk, nem kell újra nevezni.

Előzetes nevezés:

A 42. Lidl Balaton-átúszásra  féltávjára előzetesen nevezni 2024. július 17. 23:59-ig lehet.

A nevezési díj kiegyenlítése online, bankkártyás/SZÉP kártyás fizetéssel történik.

A nevezési díj tartalmazza az esemény egyedi teljesítői érmét.

Az első meghirdetett időpontban történő átúszásról 2024. július 18-án dönt a szervező bizottság (az érintett szervek bevonásával., pl.: Meteorológiai Szolgálat, Balatoni Vízirendészet).

 • Amennyiben a döntés értelmében az adott szombaton meg lehet tartani az eseményt, az online nevezést újranyitjuk, és július 19. 16:00-ig újra lehet nevezni.
 • Amennyiben a döntés értelmében az adott hétvégén nem tartható meg az esemény, a nevezőknek lehetőségük van elállni a nevezéstől, vagyis visszalépni a következő kedd délig (július 23. 12:00).
 • Amennyiben a döntést a bizottság péntekre halasztja, és akkor pozitív döntés születik a vasárnapi úszásról, a nevezést újranyitjuk július 20. 16:00-ig. Ha pénteken a halasztásról születik döntés, akkor a visszalépés szabályai lépnek életbe, és újraindul a nevezési lehetőség a következő időpontra.

Minden már meglévő nevezés automatikusan érvényessé válik az a következő időpontra.

Helyszíni nevezés:

Az eseményen akkor lesz helyszíni nevezésre lehetőség, ha a létszámlimit nem telik be korábban.

Az esetleges szabad férőhelyek számát, az esemény előtti napon 17:00-kor tesszük közzé.

VISSZALÉPÉS

Visszalépésre az előnevezési időszakon belül július 17-én 23:59-ig lesz lehetőség.

Visszalépés menete:

 1. Lépj be az online nevezési felületre
 2. Menj a profil/nevezéseim/aktuális nevezéseim menüpontra
 3. A nevezés adatai alatt kattints a „Visszalépés” gombra
 4. Fogadd el a visszalépési feltételeket, majd újra kattints a „Visszalépés” gombra

 

RAJTOLÁS AZ ESEMÉNY NAPJÁN - KARSZALAG ÁTVÉTELE

Az úszás megkezdéséhez szükséges karszalagot a helyszínen, az átúszás napján 7:00 és 11:45 között lehet átvenni a kinyomtatott nevezési visszaigazoló bemutatásával. A nevezési visszaigazolót minden résztvevő megkapja e-mailen a nevezéskor, illetve a nevezési profilból is letölthető.

ORVOSI IGAZOLÁS

A Lidl Balaton-átúszáson a résztvételhez nem szükséges sem előzetes orvosi igazolás, sem helyszíni orvosi vizsgálat.

Az eseményen minden résztvevő saját felelősségére indulhat.

A rajt helyszínén orvosi ügyeletet biztosítunk, így akinek egészségügyi problémája akad a rajtot megelőzően, hozzájuk fordulhat segítségért.

A célban és az átúszás során továbbra is biztosított a bajba jutottak orvosi ellátása.

Nevezéseddel elfogadod, hogy ha az orvosi stáb egy adott pillanatban úgy ítéli meg, hogy a teljesítést egészségügyi állapotod miatt nem folytathatod, akkor ez kötelező érvényű döntés rád nézve.

Nevezéseddel tudomásul veszed, hogy a szervező Aranyhíd Balatonátúszó Sport Kft-t nem terheli felelősség a rossz egészségügyi állapotból, nem megfelelő felkészültségből, rejtett betegségekből adódó sérülésekért, egészségügyi problémákért.

Nevezéseddel továbbá hozzájárulsz ahhoz, hogy szükség esetén sportorvosi vizsgálatnak vessen alá az orvosi személyzet, és vállalod, hogy az orvosi stáb utasításait az eseményen történő tartózkodás ideje alatt elfogadod/betartod.

 • A sporttevékenység az összes élettani előnye mellett – nagyon kis mértékben ugyan, de – veszélyeket is jelenthet.
 • Fontos, hogy számodra nagyobb teljesítmény előtt konzultálj kardiológussal vagy sportorvossal az esetlegesen fennálló rizikófaktoraid felmérése, kiértékelése, esetleges betegség kiszűrése céljából. Ezek meghatározásával magasabb szív-érrendszeri rizikócsoportba kerülés esetén további kivizsgálás válhat szükségessé. Ezek célja az akár életet is veszélyeztető események megelőzése.
 • Csak megfelelő állóképességi edzettséggel vegyél részt az átlagosnál nagyobb igénybevételt jelentő sporteseményen vagy megterhelőbb edzésen.
 • Felső légúti panaszokkal, hányással és/vagy hasmenéssel járó betegséggel, lázasan, vagy sérülten ne vegyél részt a kinézett eseményen, illetve a soron következő edzéseken a gyógyulásodig, felépülésedig. Amennyiben bizonytalan vagy az újrakezdés megfelelő idejét illetően, konzultálj háziorvosoddal/sportorvosoddal/ortopédusoddal/kardiológusoddal.
 • Bármilyen szokatlan jelet érzel magadon (pl. megszédülés, eszméletvesztés, indokolatlanul szapora szívverés, szabálytalan szívverés, fulladás, mellkasi fájdalom, mellkasi nyomó érzés) sportolás közben, állj meg, és ha kell, kérj segítséget!
 • A fentiek nem függnek a sporttevékenység hosszától, egyedi, hogy kinek mi jelent komoly teljesítményt. Légy felelős önmagadért, sportolj okosan!
 • Az esemény során felmerülő egészségügyi problémák hatékony és gyors megoldása érdekében a RAJTSZÁM HÁTOLDALÁN TALÁLHATÓ EGÉSZSÉGÜGYI RÉSZ KITÖLTÉSE MINDENKI SZÁMÁRA ELENGEDHETETLENÜL FONTOS!

KORHATÁR

18 év alatti indulóknál hangsúlyosan ellenőrizzük a szülői/gondviselői hozzájárulás meglétét.

14 év alatti induló csak szülő/gondviselő kíséretében indulhat az eseményen, és teljesítheti a kihívást. Ez alól kivételt képeznek az úszás, vízilabda, triatlon és öttusa sportágak igazolt versenyzői.

RAJTOLÁS IDŐTARTAMA

8:00-12:00 között
Az első rajtolás időpontja attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a biztosító hajókból kialakított biztonsági úszófolyosó.
Az időjárás esetleges változása miatt a rajtolás záró időpontja korábbra kerülhet.

TÁV TELJESÍTÉSE

A táv a balatonboglári Platán strandról indul, 100 m-ig a víz sekély, majd hirtelen mélyül. A parttól 200 m-re a vízmélység már 3 m.

Az útvonal első felét egy, az átúszás úszófolyosója mellett kialakított sávban lehet megtenni, majd 1300 m után balra kanyarodva, a Lidl Balaton-átúszás (5,2 km) mezőnyével együtt haladva lehet célba érkezni.

FRISSÍTÉS, CÉLCSOMAG

Rajtolás előtt vízzel lehet frissíteni.
Az útvonalon a biztosító hajókban vízzel lehet frissíteni. Szükség esetén szőlőcukor is rendelkezésre áll.
Célba érkezéskor minden teljesítőnek lehetősége lesz teával frissíteni, továbbá a célterületen belül egy célcsomagot adunk át a támogatók ajándékaival. A célcsomag egyes elemei (pl. kávé, péksütemény) a csomagban található kupon leadásával vehetők át.

SZINTIDŐ

Az úszást legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni. A célba legkésőbb 15:00 óráig meg kell érkezni.

Kérjük a 2,6 km-t tervezetten 3 óránál hosszabb idő alatt teljesítő úszókat, hogy az úszás megkezdését ehhez igazítsák!
A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt.
Az úszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg a Balaton-átúszás szintidejéhez igazítva. Időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

Úszópálya zárási időpont a 12 órás rajt zárási időponttal számolva:
1,4 km-nél, ami egyben a Balaton-átúszás 4. km-e: 14:20

ÖLTÖZŐ, RUHATÁR, CSOMAGMEGŐRZÉS, ZUHANYZÓ

ÖLTÖZŐ:

Balatonbogláron átöltözési lehetőséget biztosítunk a nevezési központ közelében felállított sátrakban.

RUHATÁR, CSOMAGMEGŐRZÉS:
Lehetőség lesz helyszínen maradó csomagokat leadni:

A ruhatár nyitvatartása:
Csomagleadás: 6:00-11:50-ig
Csomagfelvétel: 15:30-ig

A csomagleadás menete:

Csomagot leadni az érvényes nevezéssel rendelkezőknek és a nevezni szándékozóknak egyaránt lehetséges.

A csomagok leadásakor egy ruhatári karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az úszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni.

ZUHANYZÓ:

Balatonbogláron, a Platán Strandon nyilvános zuhanyzó áll a résztvevők rendelkezésére.

KERÉKPÁRDEPÓ

A csomagmegőrző közelében kerékpárdepót alakítunk ki, a kerékpárok lezárásáról a résztvevőknek kell gondoskodni.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés szolgáltatója a Sárkány Informatikai Zrt.

 • Az időmérés az átvételkor a csuklóra rögzített karszalagban elhelyezett chip segítségével történik.
 • A karszalag vízálló anyagból készül, így sportolás közben nem sérül.
 • A chipet kollégáink egy leolvasó segítségével a vízre szálláskor és a célban is ellenőrzik, így rögzítve a teljesítés idejét.
 • Kérjük, vigyázz a karszalagodra, ne hagyd el, ellenkező esetben nem lesz mért időd az eseményen.

EREDMÉNYLISTA

Az eredményeket itt találod.

Az eredménylista a célba érkezést követően folyamatosan frissül. Innen letöltheted személyes okleveledet is, amellyel akár Facebookon is büszkélkedhetsz ismerőseidnek.

ÉLETKORI KATEGÓRIÁK

születési dátuméletkorférfiaknők
2018. 07. 20. után születettek5 évesek és fiatalabbakM5W5
2015. 07. 21. – 2018. 07. 20.6-8 évesekM6W6
2012. 07. 21. – 2015. 07. 20.9-11 évesekM9W9
2008. 07. 21. – 2012. 07. 20.12-15 évesekM12W12
2006. 07. 21. – 2008. 07. 20.16-17 évesekM16W16
2004. 07. 21. – 2006. 07. 20.18-19 évesekM18W18
1999. 07. 21. – 2004. 07. 20.20-24 évesekM20W20
1994. 07. 21. – 1999. 07. 20.25-29 évesekM25W25
1989. 07. 21. – 1994. 07. 20.30-34 évesekM30W30
1984. 07. 21. – 1989. 07. 20.35-39 évesekM35W35
1979. 07. 21. – 1984. 07. 20.40-44 évesekM40W40
1974. 07. 21. – 1979. 07. 20.45-49 évesekM45W45
1969. 07. 21. – 1974. 07. 20.50-54 évesekM50W50
1964. 07. 21. – 1969. 07. 20.55-59 évesekM55W55
1959. 07. 21. – 1964. 07. 20.60-64 évesekM60W60
1954. 07. 21. – 1959. 07. 20.65-69 évesekM65W65
1949. 07. 21. – 1954. 07. 20.70-74 évesekM70W70
1944. 07. 21. – 1949. 07. 20.75-79 évesekM75W75
1944. 07. 21. előtt születettek80 évesek és idősebbekM80W80

LIDL BALATON-ÁTÚSZÁS ÚSZÓSAPKA

Vásárolj magadnak vagy ajándékba Lidl Balaton-átúszás úszósapkát!

Az úszósapka 4 színben rendehető mindkét oldalán logózott. A képen látható grafikák közül az egyik a sapka egyik, a másik a másik oldalán van.

 •  anyaga 100% hipoallergén szilikon
 • csúszásgátló belső bevonat, ami nem „tépi” a hajat.
 • maximális rugalmasság
 • unisex, felnőtt méret: 22,5 x 19,2 cm

Az úszósapkát a következő módokon tudod megvásárolni:

 • Az úszósapkát az esemény napján Balatonbogláron, a Platán Strandon felállított információs sátorban tudod megvásárolni 3990 Ft-os áron.
 • Rendeld meg online, GLS házhoz szállítással : 3990 Ft postaköltséggel együtt, magyarországi cím esetén. /Várható szállítás idő: 5-7 munkanap/

Lidl Balaton-átúszás úszósapka

EGYÉB TUDNIVALÓK
 • Az eseményen minden felkészült induló rajthoz állhat.
 • Kizárásra kerülhet az az induló, aki nem teljesíti az esemény – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki vagy a meghatározott szintidőn belül nem tudja teljesíteni a távot.
 • Az eseményen értékmegőrzést nem vállalunk!
 • Tilos alkohol, kábítószer, vagy egyéb tudatmódosító szer használata/fogyasztása a rendezvény előtt
  és alatt is! A szervezők kizárhatják az eseményről az ittas vagy/és módosult tudatállapotú személyeket.
 • A rendezvényen való részvétel alapvető feltétele az úszni-tudás, vízbiztonság megléte.
 • A esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A balatonboglári Platán Strand NEM kutyabarát.
 • A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
 • A szervező fenntartja a program- és időpont-változtatás jogát.
 • Mindenki számára kötelező az aktuális járványügyi szabályok betartása.
TANÁCSOK AZ ÁTÚSZÁS NAPJÁRA

Összegyűjtöttünk Nektek néhány praktikus tanácsot, amelyeket idekattinva érhettek el.

JÓTÉKONYSÁG

Már a nevezéskor legyél jótékony sportoló!

Online nevezési rendszerünk egy új, egyszerű adományozási formát kínál. A nevezéskor a rendszer automatikusan feldob egy vagy több, az adott versenyszámhoz általunk rendelt „jótékonysági terméket” amit bekattintva 3000 Ft-tal támogathatsz, a kosaradba tehetsz és kifizethetsz a nevezéssel együtt. Az alap összeg többszörözhető, mint egy webáruházban, ha egy termékből több db-ot veszel. A „jótékonysági termékek” nevezéstől függetlenül, önállóan is vásárolhatók. Az az akció végén támogatás-közvetítőként az így összegyűlt teljes összeget átutaljuk a kedvezményezett szervezetnek.

A Lidl Balaton-átúszás versenyszámaira történő nevezéskor -de akár nevezéstől függetlenül is- a következő jótékony célt támogathatod adományoddal:

 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának támogatása

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 23 éve vigyáz a fürdőzőkre, sportolókra a Balatonon és más vizeken.  Céljuk az, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava. Ezért nem csak a mentésre, egészségügyi ellátásra fordítanak nagy figyelmet, hanem feladatuknak tartjuk a balesetek megelőzését is. A Lidl Balaton-átúszáson is vigyáznak rád és szükség esetén segítenek, onnantól, hogy beléptél a vízbe, egészen addig, amíg elhagyod az úszófolyosót.

 

 

Segítem a Vízimentők munkáját<<<

FUT (ÉS ÚSZIK) A CÉG

A Lidl Balaton-átúszás is része a cégek, munkahelyi közösségek számára meghirdetett sorozatunknak, amelyben a futás mellett kerékpáros, és úszó eseményt is kínálunk a cégük színeiben sportolóknak.
Az átúszást és a féltávot teljesítő céges úszók és SUP-osok egyaránt részvételi ponttal gyarapíthatják cégük pontszámait. A szezon végén a végső sorrendnél a legalább 5 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú vállalatokat is ösztönözzük a legalább 5 eseményünkön való részvételre, hiszen a végeredmény kialakításakor figyelembe vesszük a dolgozói létszámokat, és ezek alapján 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. Az események érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a “Fut a cég” mezőnél “igent” kell jelölni és a “cégnév” rovatba beírni a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett induló a táv teljesítésével megszerzett részvételi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A Fut a cég sorozat teljes kiírása és aktuális állása itt >>>

A projektet a Honvédelmi Minisztérium és a Balaton Fejlesztési Tanács támogatja.