nap
óra
perc
másodperc

5,2 KM - Az örök klasszikus

LIDL Balaton átúszás (5,2 km)

éld át a balaton varázsát

Merülj el a kihívásban: Teljesítsd az 5,2 km-t és írd be a neved a Balaton történetébe!

Üdvözlünk a Balaton-átúszás legnagyobb próbatételén, a teljes távú úszáson! Az 5,2 km-es táv a Balaton-átúszás koronája. Ez az a táv, amely minden úszót próbára tesz, de cserébe felejthetetlen élményeket kínál. Legyél kezdő vagy tapasztalt úszó, itt az ideje, hogy megmérettesd magad a Balaton hullámai között! Az 5,2 km-es táv nem csupán egy sportteljesítmény, hanem egy életre szóló kaland. Ez a táv azoknak szól, akik szeretnék próbára tenni magukat, és élvezni a Balaton varázslatos szépségét, miközben átszelik Magyarország legnagyobb tavát.

Miben segíthetünk?

Csak kattints a választott dobozra és automatikusan odanavigálunk a releváns és az adott témával kapcsolatos tudnivalókhoz

útvonalak, térképek és helyszínrajzok

Böngészd helyszínrajzainkat, és kerülj képbe a versenyhelyszínnel kapcsolatban, hogy minden gördülékenyen menjen a nagy napon!

nevezés, részvételi információk

Az esemény tervezett időpontja: 2025. július 26.

Tartaléknapok:  július 27., augusztus 2., 3., 9., 10.

A megrendezésről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt 2 nappal, csütörtökön délben adunk tájékoztatást.

*Létszámlimit: A két úszótávra összesen az első 11500 nevező jelentkezését tudjuk elfogadni.

A nevezési díj tartalmaz:

 • részvételt az eseményen
 • biztosított útvonalat
 • egyedi érmet a teljesítésért
 • ingyenes hajójárat egyszeri igénybe vételi lehetőségét a Balatonboglár-Révfülöp viszonylatban
 • orvosi szolgálatot
 • chipes időmérést
 • beérkező csomagot
 • online eredménylistát
 • online letölthető oklevelet
 • 21,26 % áfát

Az esemény megrendezhetősége nagyban függ az aktuális időjárástól. Nevezéskor kérjük vedd figyelembe, hogy előfordulhat halasztás. A leadott nevezések nem egy eseménynapra, hanem egy hétvégére (szombati vagy vasárnapi eseménynap) szólnak. Így, ha egy hétvégén belül halasztjuk az eseményt, érvényes nevezéssel nem kell vasárnapra újra nevezned.

Kérjük, figyelmesen olvasd végig az alábbi leírást.

Ha kérdésed marad, a gyakran ismételt kérdések között találhatsz rá választ.

Arra kérünk, mindig figyeld híreinket és Facebook-oldalunkat, ahol minden döntési helyzet után pontos tájékoztatást adunk arról, hogy mik a lehetőségek, és mi az aktuális teendő.

Nevezési tudnivalók, a nevezés menete:

A Lidl Balaton-átúszásra nevezni az balatonnevezes.futanet.hu webcímen lehet regisztrációt követően. (Már meglévő futanetes regisztrációval az oldal használható.)

Az eseményre történő nevezéskor a nevezési díjat is ki kell egyenlíteni. Fizetni bankkártyával lehet.

Az így leadott nevezések nemcsak az első időpontra érvényesek, hanem minden halasztott időpontra is, ha a nevező időközben nem lép vissza. Amennyiben az időjárás miatt az átúszást az első meghirdetett időponthoz képest halasztjuk, nem kell újra nevezni.

Előzetes nevezés:

A 42. Lidl Balaton-átúszásra előzetesen nevezni 2024. július 17. 23:59-ig lehet.

A nevezési díj kiegyenlítése online, bankkártyás/SZÉP kártyás fizetéssel történik.

A nevezési díj tartalmazza az esemény egyedi teljesítői érmét.

Az első meghirdetett időpontban történő átúszásról 2024. július 18-án dönt a szervező bizottság (az érintett szervek bevonásával., pl.: Meteorológiai Szolgálat, Balatoni Vízirendészet).

 • Amennyiben a döntés értelmében az adott szombaton meg lehet tartani az eseményt, az online nevezést újranyitjuk, és július 19. 16:00-ig újra lehet nevezni.
 • Amennyiben a döntés értelmében az adott hétvégén nem tartható meg az esemény, a nevezőknek lehetőségük van elállni a nevezéstől, vagyis visszalépni a következő kedd délig (július 23. 12:00).
 • Amennyiben a döntést a bizottság péntekre halasztja, és akkor pozitív döntés születik a vasárnapi úszásról, a nevezést újranyitjuk július 20. 16:00-ig. Ha pénteken a halasztásról születik döntés, akkor a visszalépés szabályai lépnek életbe, és újraindul a nevezési lehetőség a következő időpontra.

Minden már meglévő nevezés automatikusan érvényessé válik az a következő időpontra.

Helyszíni nevezés:

Az eseményen akkor lesz helyszíni nevezésre lehetőség, ha a létszámlimit nem telik be korábban.

Az esetleges szabad férőhelyek számát, az esemény előtti napon 17:00-kor tesszük közzé.

Dupla Balaton-átúszás:

Lehetőség van az 5,2km-es úszótáv kétszeri teljesítésére, figyelembe véve azt a tényt, hogy esetlegesen az előre kihirdetett rajtolási időablakot bármilyen okból változtathatjuk, döntően az időjárás miatt.

A dupla úszásra a következőképpen kell nevezni.

 1. Az első úszásra a https://baltonnevezes.futanet.hu oldalon előzetes regisztráció utána a folyamat végén a Barion fizetési oldalán kártyával fizetve. Erről a nevezés után egy visszaigazolást küld a rendszer automatikusan.
 2. A második úszás tényét kérjük jelezd a nevezes@balaton-atuszas.hu mail címen. Ezzel párhuzamosan a 2. nevezési díjat utalással tudod intézni. (a megjegyzésbe kérjük írd be a neved és a futóazonosítódat vagy születési dátumodat) A számlaszámot a válaszlevélben küldjük el részedre.
 3. A beérkezés után a nevezést egy 2. megkülönböztetett visszaigazoló kiküldésével igazoljuk vissza.
 4. Az úszás napján a jótékonysági nevezési asztalnál a 2 visszaigazoló átadásával tudod átvenni a 2 úszás karszalagot és egy 3. egyedi karszalagot.
 5. A 3. karszalagra azért szükséges, hogy az első úszás után (soron kívül) fel tudj szállni a hajóra, ami újra Révfülöpre szállít.
 6. A másodszori induláshoz már csak a start helyhez kell menned, egyéb teendőd nincs.

A nevezésektől csak előzetesen a már megjelenített visszalépési határidőkkel tudsz elállni.

Ha az esetlegesen lerövidített rajtidő miatt nem tudsz 2* is elrajtolni rajtolni, akkor a nevezési díjat visszatérítjük számodra. Egyéb esetben a befizetett 2. úszás díj nem visszaigényelhető.

Visszalépésre az előnevezési időszakon belül július 17-én 23:59-ig lesz lehetőség.

Visszalépés menete:

 1. Lépj be az online nevezési felületre
 2. Menj a profil/nevezéseim/aktuális nevezéseim menüpontra
 3. A nevezés adatai alatt kattints a „Visszalépés” gombra
 4. Fogadd el a visszalépési feltételeket, majd újra kattints a „Visszalépés” gombra

A Lidl Balaton-átúszáson a résztvételhez nem szükséges sem előzetes orvosi igazolás, sem helyszíni orvosi vizsgálat.

Az eseményen minden résztvevő saját felelősségére indulhat.

A rajt helyszínén orvosi ügyeletet biztosítunk, így akinek egészségügyi problémája akad a rajtot megelőzően, hozzájuk fordulhat segítségért.

A célban és az átúszás során továbbra is biztosított a bajba jutottak orvosi ellátása.

Nevezéseddel elfogadod, hogy ha az orvosi stáb egy adott pillanatban úgy ítéli meg, hogy a teljesítést egészségügyi állapotod miatt nem folytathatod, akkor ez kötelező érvényű döntés rád nézve.

Nevezéseddel tudomásul veszed, hogy a szervező Aranyhíd Balatonátúszó Sport Kft-t nem terheli felelősség a rossz egészségügyi állapotból, nem megfelelő felkészültségből, rejtett betegségekből adódó sérülésekért, egészségügyi problémákért.

Nevezéseddel továbbá hozzájárulsz ahhoz, hogy szükség esetén sportorvosi vizsgálatnak vessen alá az orvosi személyzet, és vállalod, hogy az orvosi stáb utasításait az eseményen történő tartózkodás ideje alatt elfogadod/betartod.

 • A sporttevékenység az összes élettani előnye mellett – nagyon kis mértékben ugyan, de – veszélyeket is jelenthet.
 • Fontos, hogy számodra nagyobb teljesítmény előtt konzultálj kardiológussal vagy sportorvossal az esetlegesen fennálló rizikófaktoraid felmérése, kiértékelése, esetleges betegség kiszűrése céljából. Ezek meghatározásával magasabb szív-érrendszeri rizikócsoportba kerülés esetén további kivizsgálás válhat szükségessé. Ezek célja az akár életet is veszélyeztető események megelőzése.
 • Csak megfelelő állóképességi edzettséggel vegyél részt az átlagosnál nagyobb igénybevételt jelentő sporteseményen vagy megterhelőbb edzésen.
 • Felső légúti panaszokkal, hányással és/vagy hasmenéssel járó betegséggel, lázasan, vagy sérülten ne vegyél részt a kinézett eseményen, illetve a soron következő edzéseken a gyógyulásodig, felépülésedig.
 • Amennyiben bizonytalan vagy az újrakezdés megfelelő idejét illetően, konzultálj háziorvosoddal/sportorvosoddal/ortopédusoddal/kardiológusoddal.
 • Bármilyen szokatlan jelet érzel magadon (pl. megszédülés, eszméletvesztés, indokolatlanul szapora szívverés, szabálytalan szívverés, fulladás, mellkasi fájdalom, mellkasi nyomó érzés) sportolás közben, állj meg, és ha kell, kérj segítséget!
 • A fentiek nem függnek a sporttevékenység hosszától, egyedi, hogy kinek mi jelent komoly teljesítményt. Légy felelős önmagadért, sportolj okosan!

18 év alatti indulóknál hangsúlyosan ellenőrizzük a szülői/gondviselői hozzájárulás meglétét.

14 év alatti induló csak szülő/gondviselő kíséretében indulhat az eseményen és teljesítheti a kihívást. Ez alól kivételt képeznek az úszás, vízilabda, triatlon és öttusa sportágak igazolt versenyzői.

Már a nevezéskor legyél jótékony sportoló!

Online nevezési rendszerünk egy új, egyszerű adományozási formát kínál. A nevezéskor a rendszer automatikusan feldob egy vagy több, az adott versenyszámhoz általunk rendelt „jótékonysági terméket” amit bekattintva 3000 Ft-tal támogathatsz, a kosaradba tehetsz és kifizethetsz a nevezéssel együtt. Az alap összeg többszörözhető, mint egy webáruházban, ha egy termékből több db-ot veszel. A „jótékonysági termékek” nevezéstől függetlenül, önállóan is vásárolhatók. Az az akció végén támogatás-közvetítőként az így összegyűlt teljes összeget átutaljuk a kedvezményezett szervezetnek.

A Lidl Balaton-átúszás versenyszámaira történő nevezéskor -de akár nevezéstől függetlenül is- a következő jótékony célt támogathatod adományoddal:

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának támogatása

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 23 éve vigyáz a fürdőzőkre, sportolókra a Balatonon és más vizeken.  Céljuk az, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava. Ezért nem csak a mentésre, egészségügyi ellátásra fordítanak nagy figyelmet, hanem feladatuknak tartjuk a balesetek megelőzését is. A Lidl Balaton-átúszáson is vigyáznak rád és szükség esetén segítenek, onnantól, hogy beléptél a vízbe, egészen addig, amíg elhagyod az úszófolyosót.

Segítem a Vízimentők munkáját<<<

A Lidl Balaton-átúszás is része a cégek, munkahelyi közösségek számára meghirdetett sorozatunknak, amelyben a futás mellett kerékpáros és úszó eseményt is kínálunk a cégük színeiben sportolóknak.
Az átúszást és a féltávot teljesítő céges úszók és SUP-osok egyaránt részvételi ponttal gyarapíthatják cégük pontszámait. A szezon végén a végső sorrendnél a legalább 5 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú vállalatokat is ösztönözzük a legalább 5 eseményünkön való részvételre, hiszen a végeredmény kialakításakor figyelembe vesszük a dolgozói létszámokat, és ezek alapján 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. Az események érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a “Fut a cég” mezőnél “igent” kell jelölni és a “cégnév” rovatba beírni a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett induló a táv teljesítésével megszerzett részvételi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A Fut a cég sorozat teljes kiírása és aktuális állása itt >>>

tudnivalók az esemény napjára

Vannak élmények, amikre mindig emlékezni szeretnél. Ilyen a Balaton-átúszás is, egy igazi bakancslistás kihívás mindenkinek. Rendeld elő az esemény hivatalos merch pólóját és tedd felejthetetlenné a teljesítményed! A LIDL Balaton-átúszás technikai pólójának anyaga 100% polyester, sportoláshoz kiváló, jól szellőzik gyorsan szárad. A megrendelt termék helyszíni átvétellel történő rendelés esetén az esemény napján, Balatonbogláron a célterületen vehető át!

Június 23. vasárnap az előrendelési határidő!

Házhoz szállítással rendelve sem érkezik meg előbb a póló, a postázás kezdete az esemény utáni hét elején kezdődik.

Az pólót a következő módokon tudod megvásárolni:

 • Az esemény hivatalos pólóját az esemény napján Balatonbogláron, a Platán Strandon felállított információs sátorban tudod megvásárolni 13 990 Ft-os áron.
 • Kattints és add le az előrendelésed: https://nevezes.futanet.hu/products/423Vásárolj magadnak vagy ajándékba Lidl Balaton-átúszás úszósapkát!

Az úszósapka 4 színben rendehető mindkét oldalán logózott. A képen látható grafikák közül az egyik a sapka egyik, a másik a másik oldalán van.

 •  anyaga 100% hipoallergén szilikon
 • csúszásgátló belső bevonat, ami nem „tépi” a hajat.
 • maximális rugalmasság
 • unisex, felnőtt méret: 22,5 x 19,2 cm

Az úszósapkát a következő módokon tudod megvásárolni:

 • Az úszósapkát az esemény napján Balatonbogláron, a Platán Strandon felállított információs sátorban tudod megvásárolni 3990 Ft-os áron.
 • Rendeld meg online, GLS házhoz szállítással : 3990 Ft postaköltséggel együtt, magyarországi cím esetén. /Várható szállítás idő: 5-7 munkanap/

Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya
A rajthelyszín pontos címe: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya)
Révfülöp a Balaton északi partján, a 71-es úton közelíthető meg. Kattints ide az útvonaltervezéshez. 

 

Cél: Balatonboglár, Platán Strand

Amennyiben teheted, Révfülöpre a szűkös parkolási lehetőségek miatt kérünk, ne autóval érkezz. Ha mégis gépjárművel érkezel, Révfülöpön az alább megjelölt helyeken tudsz majd parkolni. Kérjük, hogy csakis az itt jelzett parkolókat keresd és használd. Érkezz időben az eseményre, hagyj magadnak kellő időt a szabályos parkolóhely megtalálására.

És kérjük, hogy mindig a KRESZ szabályait betartva állj meg az autóddal. Légy tekintettel és vigyázz a helyi környezetre!

Balatonbogláron résztvevői parkoló kialakítására nincs lehetőség. Parkolni a településen lévő köztéri parkolókban lehetséges.  A parkolás fizetős, 400 Ft/óra a vasút és a Balaton közötti részen, illetve a vasút túloldalán 300 Ft/óra.

Balaton-átúszás napján reggel 6:00 – 16:00 között a biztonságos és balesetmentes megközelítés és a közrend fenntartása érdekében, Balatonbogláron kikötőhöz vezető Széchényi István utcára  a 7. számú főútról, egyik irányból sem szabad majd behajtani gépjárművel. Onnan csak a 7. számú  főútra való kihajtás lesz engedélyezett. 

 

Mindkét parton kerékpárdepót alakítunk ki, a kerékpárok lezárásáról a résztvevőknek kell gondoskodni. Kerékpár túlpartra történő átszállítására nincs lehetőség.

Az úszás megkezdéséhez szükséges karszalagot a helyszínen, az átúszás napján, 6:00- 11:45 között lehet átvenni, a kinyomtatott nevezési visszaigazoló bemutatásával. A nevezési visszaigazolót minden résztvevő megkapja e-mailen a nevezéskor, illetve a nevezési profilból is letölthető.

Az első rajtolás időpontja várhatóan 7 óra, ami attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó.
A rajtolás záró időpontja várhatóan 12 óra, ami az időjárás esetleges változása miatt korábbra kerülhet.

Az időrendet itt találod.

ÖLTÖZŐ:

Révfülöpön és Balatonbogláron is átöltözési lehetőséget biztosítunk a nevezési központ közelében felállított sátrakban.

RUHATÁR, CSOMAGMEGŐRZÉS:

Lehetőség lesz csomagot leadni:

 • helyszínen maradó csomagokat Révfülöpön és Balatonbogláron is
 • Révfülöpön Balatonboglárra átszállítandó csomagokat is


A ruhatár nyitvatartása
:

Balatonbogláron:
Csomagleadás: 5:00-10:30-ig
Csomagfelvétel: 15:30-ig

Révfülöpön:
Csomagleadás: 6:00-11:50-ig
Csomagfelvétel: 17:00-ig (a Balatonboglárról induló utolsó úszókat szállító hajó menetrendjének ismeretében változhat)

A csomagleadás menete:

Révfülöpön:
Csomagot leadni csak a nevezési sátornál átvett karszalag bemutatása után lehetséges.

 • A helyszínen maradó csomagok leadása a csomagmegőrző sátorban történik. A csomag leadásakor egy ruhatári karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az átúszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni. Ezt azoknak ajánljuk, akik a Balaton-átúszás teljesítése után visszahajóznak Révfülöpre. 
 • A túlpartra átküldendő csomagok leadása a csomagleadás feliratú sátorban történik. A csomag leadásakor egy újabb szám és egy színre utaló betűkód kerül a karszalagra. A csomagot a túlparton a betűkódnak megfelelő színjelzésű sátornál lehet átvenni a karszalag bemutatásával. Ezt azoknak ajánljuk, akik a Balaton-átúszás teljesítése után Balatonbogláron maradnak. 


Balatonbogláron:
Csomagot leadni az érvényes nevezéssel rendelkezőknek és a nevezni szándékozóknak egyaránt lehetséges. Ezt azoknak ajánljuk, akik Balatonboglárra érkeznek, majd áthajóznak Révfülöpre a rajthoz. 

A helyszínen maradó csomagok leadásakor egy karszalagot adunk az indulóknak, amelynek a száma megegyezik a csomagra rögzített etikett számával. A csomagot az átúszást követően a karszalag bemutatásával lehet átvenni.

ZUHANYZÓ:

Balatonbogláron, a Platán Strandon nyilvános zuhanyzó áll a résztvevők rendelkezésére.

születési dátuméletkorférfiaknők
2018. 07. 20. után születettek5 évesek és fiatalabbakM5W5
2015. 07. 21. – 2018. 07. 20.6-8 évesekM6W6
2012. 07. 21. – 2015. 07. 20.9-11 évesekM9W9
2008. 07. 21. – 2012. 07. 20.12-15 évesekM12W12
2006. 07. 21. – 2008. 07. 20.16-17 évesekM16W16
2004. 07. 21. – 2006. 07. 20.18-19 évesekM18W18
1999. 07. 21. – 2004. 07. 20.20-24 évesekM20W20
1994. 07. 21. – 1999. 07. 20.25-29 évesekM25W25
1989. 07. 21. – 1994. 07. 20.30-34 évesekM30W30
1984. 07. 21. – 1989. 07. 20.35-39 évesekM35W35
1979. 07. 21. – 1984. 07. 20.40-44 évesekM40W40
1974. 07. 21. – 1979. 07. 20.45-49 évesekM45W45
1969. 07. 21. – 1974. 07. 20.50-54 évesekM50W50
1964. 07. 21. – 1969. 07. 20.55-59 évesekM55W55
1959. 07. 21. – 1964. 07. 20.60-64 évesekM60W60
1954. 07. 21. – 1959. 07. 20.65-69 évesekM65W65
1949. 07. 21. – 1954. 07. 20.70-74 évesekM70W70
1944. 07. 21. – 1949. 07. 20.75-79 évesekM75W75
1944. 07. 21. előtt születettek80 évesek és idősebbekM80W80

Táv: 5200 m /A térképen piros vonallal jelölve./

Útvonal: A cél előtt 1300 m-rel becsatlakozik a Balaton-átúszás Féltáv mezőnye is az 5,2 km-es távot teljesítők közé.

BALATONBOGLÁRRÓL RÉVFÜLÖPRE:

A Lidl Balaton-átúszás ideje alatt a Balatoni Hajózási Zrt. legnagyobb befogadóképességű hajói közlekednek Balatonboglár és Révfülöp között, melyek közlekedése folyamatos. A hajó mindig akkor indul útnak, amikor megtelik.

AZ ELSŐ HAJÓ Balatonbogláron az átúszás reggelén 6:00-kor indul Révfülöpre. Révfülöpön kiszállás után azonnal indul vissza, és így tovább. A rajtolni szándékozó úszókat szállító hajóknak pontos menetrendje nincs, amint egy hajó megtelik, indul Révfülöpre.

Az úszásukat már befejezett teljesítők, illetve kísérők (kivéve a kiskorúakat felügyelő egy fő kísérő) csak abban az esetben vehetik igénybe 11:00 előtt a Révfülöpre közlekedő hajójáratot, amennyiben a rajtolni indulók biztonságos átszállítását ez nem akadályozza.

Az UTOLSÓ HAJÓ, amivel a rajtolni szándékozók odaérnek a 12 órás rajtzárásra, 11:00 órakor indul Balatonboglárról.

Aki Balatonbolgárról Révfülöpre szeretne átjutni az időmérő karszalag felvétele és a nevezés céljából, a következőképpen veheti igénybe ingyenesen a szolgáltatást (11:00-ig):

 • előnevezett résztvevő esetében nevezési visszaigazoló bemutatásával
 • a balatonboglári ruhatárban leadott csomagért kapott karszalag bemutatásával
 • nem előnevezett résztvevő esetében, aki a helyszínen nevezne (amennyiben a létszámlimit nem telik be korábban, és erre lehetőség van), a kikötőnél felállított sátorban lehet erről igazolást igényelni.

RÉVFÜLÖPRŐL BALATONBOGLÁRRA:

Az északi partról a kísérőket minden második hajó – várhatóan 1,5 óránként – szállítja át Balatonboglárra.

Az UTOLSÓ HAJÓ, amivel a résztvevők visszajuthatnak Révfülöpre, várhatóan 16:00 órakor indul Balatonboglárról.

Az 5,2 km-es táv résztvevőinek egy út ingyenes, amit az úszáshoz kapott karszalag bemutatásával lehet igénybe venni. Esetleges további utazásokhoz jegyet kell váltani.
Javasoljuk, hogy azok a kísérők, akik előzetesen tudják, hogy oda és vissza is utaznak majd, váltsanak menettérti jegyet az első utazás előtt, elkerülve ezzel a hosszas sorban állást. A hajóutazás alatt a Balatoni Hajózási Zrt. jegyárai érvényesek.
A jegyeket a BAHART helyszíni pénztáraiban és online (www.jegy.bahart.hu) lehet megváltani. Kérjük a pénztár előtti sorban állások elkerülése érdekében részesítsék előnyben az online jegyvásárlást! Az online megváltott jegyek nem jogosítanak fel a hajókra történő soron kívül feljutásra!

Rajtolás előtt vízzel lehet frissíteni. Az útvonalon a biztosító hajókban vízzel lehet frissíteni. Szükség esetén szőlőcukor is rendelkezésre áll. Célba érkezéskor minden teljesítőnek lehetősége lesz teával frissíteni, továbbá a célterületen belül egy célcsomagot adunk át a támogatók ajándékaival. A célcsomag egyes elemei (pl. kávé, péksütemény) a csomagban található kupon leadásával vehetők át.

A célba legkésőbb az utolsó rajt után 3 órával meg kell érkezni. Kérjük az 5,2 km-t tervezetten 3 óránál hosszabb idő alatt teljesítő úszókat, hogy az úszás megkezdését ehhez igazítsák.
Az időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően döntünk.
Az átúszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.

Úszópálya zárási időpontok  12 órás rajt zárási időponttal számolva:

2 km-nél: 13:10
3 km-nél: 13:45
4 km-nél: 14:20

Az időmérés szolgáltatója a Sárkány Informatikai Zrt.

 • Az időmérés az átvételkor a csuklóra rögzített karszalagban elhelyezett chip segítségével történik.
 • A karszalag vízálló anyagból készül, így sportolás közben nem sérül.
 • A chipet kollégáink egy leolvasó segítségével a vízre szálláskor és a célban is ellenőrzik, így rögzítve a teljesítés idejét.
 • Kérjük, vigyázz a karszalagodra, ne hagyd el, ellenkező esetben nem lesz mért időd az eseményen.

A 2022-es Az Év Sportolója Gálán az Év szabadidős sporteseménye címet elnyert Balaton-átúszásra idén is tömeges részvételre számítunk, ezért azt kérjük és javasoljuk, hogy a zökkenőmentes rákészülés érdekében indulj el időben a rajthelyszínre. A megfelelő parkolóhely megtalálásával várhatóan lesz dolgod, ezért is fontos időben érkezni, hogy ne idegeskedéssel kelljen töltened az átúszás előtti perceket, és távolabbi parkolás esetén is legyen időd nyugodtan visszasétálni a helyszínre.

Készülj fel, hogy a regisztráció, valamint a karszalag átvétele várhatóan sorbanállás mellett fog megtörténni, kérjük, légy türelmes a helyszínen dolgozó kollégákkal és úszótársaiddal is.

Mivel az átúszásnál az úszóöltözékeden és az úszószemüvegeden kívül másra nem igazán lesz szükséged, kérjük, hogy a lehető legkevesebb csomaggal érkezz. Az átúszás előtt lehetőséged van csomagban leadni azt a száraz ruhát, törölközőt, stb., amelyre a célba érkezés után szükséged lesz. Kérjük, hogy a csomagot a szükségleteid minimumát szem előtt tartva készítsd össze. Ne gurulós bőrönddel gyere!  Esőkabátra pédául biztosan nem lesz szükség, hiszen eső esetén az eseményt nem tartjuk meg.  Értéktárgyak megőrzését és átszállítását nem vállaljuk. Ha mégis elhelyezel értéktárgyakat a csomagodban, azért felelősséget nem vállalunk!

Az úszóöltözéked legyen kényelmes és kipróbált. Ok, hogy csini az új trikinid, de ne féltávnál derüljön ki, hogy véresre dörzsöli a hajlataidat. Érdemes olyan úszódresszben/úszónadrágban rajthoz állni, amelyben már úsztál hosszan, vagyis meggyőződtél róla, hogy nem csúszik le, nem bántja a bőrödet, és alkalmas sportolásra.

Mindenképpen használj a bőröd igényeinek megfelelő (lehetőleg magas faktorszámú) naptejet. Sapka (akár úszósapka) vagy kalap is praktikus lehet, ha az úszóstílusod megengedi a használatát.

Tekintve, hogy órákon keresztül fogod ugyanazt a mozgásformát végezni, lesznek olyan részei a testednek, amelyek folyamatosan egymáshoz dörzsölődnek. Ezeket a testrészeket – a kidörzsölődést elkerülendő – érdemes vazelinnel bekenni.

A többórás vízben tartózkodás miatt az átúszás során veszíthetsz testhőmérsékletedből, ezért 22 fokos vízhőmérséklet alatt már érdemes zsírozni a tested, a zsír (hőszigetelő hatásának köszönhetően) ugyanis segít megtartani tested melegét, azaz kevésbé fogsz fázni.

Az 5,2 km teljesítéséhez szükséged lesz extra energiára, ezért az átúszás előtti napokban étkezz tudatosan, szénhidrátdúsan, de a rajt előtt ne edd tele magad! Ha lehet, 2 órával az átúszás előtt már ne egyél! Az átúszás napján kerüld a zsíros, fűszeres ételek fogyasztását, próbálj könnyen emészthető ételeket enni reggelire, az előző napról megmaradt babgulyást hagyjuk későbbre! Az energiatartalékolás miatt praktikus lassan felszívódó szénhidrátokkal indítani a napot (mint pl. zabpehely). Ezekkel együtt is a legkevésbé kockázatos a megszokott étkezés megtartása, nehogy gyomorproblémákat okozzon az újonnan kipróbált étek.

A rajt és cél közötti úszófolyosón az úszók biztonsága érdekében 25-30 méterenként vitorlások állnak majd. Ha elfáradtál, tarts szünetet, de ne pánikolj, nyugodt, egyenletes tempóban ússz oda valamelyik hajóhoz, pihenj meg, és úgy folytasd az úszást. Ha problémád akad, és nem tudod megoldani, minden esetben kérj segítséget elsősorban a hajók személyzetétől, szükség esetén úszótársaidtól.

Sikeres teljesítést!

 • Az eseményen minden felkészült induló rajthoz állhat, aki az eseménykiírásba foglalt feltételeket elfogadja.
 • Kizárásra kerülhet az az induló, aki nem teljesíti az esemény – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki vagy a meghatározott szintidőn belül nem tudja teljesíteni a távot.
 • Az eseményen értékmegőrzést nem vállalunk!
 • Tilos alkohol, kábítószer, vagy egyéb tudatmódosító szer használata/fogyasztása a rendezvény előtt és alatt is! A szervezők kizárhatják az eseményről az ittas vagy/és módosult tudatállapotú
  személyeket.
 • A rendezvényen való részvétel alapvető feltétele az úszni-tudás, vízbiztonság megléte.
 • A esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A balatonboglári Platán Strand NEM kutyabarát.
 • A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
 • A szervező fenntartja a program- és időpont-változtatás jogát.

tudnivalók a célbaérés után

Az eredményeket itt találod.

Az eredménylista a célba érkezést követően folyamatosan frissül. Innen letöltheted személyes okleveledet is, amellyel akár Facebookon is büszkélkedhetsz ismerőseidnek.

Az esemény utáni fotóválogatásunkat a Balaton-átúszás Facebook oldalunkon illetve a Médiatár menüpontban találod.

Az eseményről készült összefoglaló filmeket, befutóvideókat, élő közvetítés anyagait itt találod.

ne hagyd ki

Cél a túlpart: Teljesítsd a Balaton-átúszást!

Videó lejátszása

megnyugtató válaszok

Gyakran ismételt Kérdések

Csokorba szedtük a leggyakrabban feltett kérdéseiteket

hu_HU

SAVE THE DATE: 2025. július 26. (szombat)

Na az van, hogy 2025. július 26-ot már most blokkold ki a naptáradban, mert egy szuper programot fogunk Neked csinálni, sok újdonsággal! Jön a 43. Lidl Balaton-átúszás! 

Ugye, beírtad?