Elindult az előnevezés a 36. Lidl Balaton-átúszásra. Magyarország ikonikus úszóeseményére idén június 30-án várunk. Kezdd a nyári sportszezont egy igazán bevállalós teljesítménnyel, hogy elmondhasd magadról: megúsztad!

A Balaton 2018-ban is ugyanott vár, a táv változatlan, ezúttal is az északi partról úszhatsz a délire, vagyis révfülöpi csobbanással 5,2 km megtétele után Balatonbogláron érhetsz majd partot.

A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, bárki nevezhet, akinek egészségi állapota azt megengedi. Rajthoz állni csak orvosi igazolással lehet. Ha nincs orvosi igazolásod, a helyszínen megvizsgáltathatod magad.

Az 5.2 km-es táv célzott felkészüléssel minden kalandvágyó, úszni tudó ember számára leküzdhető. 2018-ban kifejezetten az átúszás sikeres teljesítését megcélzó, ingyenes online edzéstervvel segítjük felkészülésedet. Az edzésprogramot Garas Attila triatlonedző jegyzi, és továbbra is olvashatod Mányoki Attila hosszútávúszó jó tanácsait is.

A Balaton-átúszás élményét bátran ajánljuk olyan amatőr sportolóknak is, akik korábban még nem próbálták azt, vagy nem vettek részt hasonló igénybevételt jelentő sporteseményen. Az 5,2 km-s úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek garantálják a versenyzők biztonságát. Aki elfárad, bármikor megpihenhet.

 

Az átúszás az Ötpróba része, az 5,2 km-s táv teljesítésével 4 pont gyűjthető.

A Lidl Balaton-átúszással a Fut a cég sorozatban résztvevő cégek is gyarapíthatják pontjaikat. Vagyis ha nemcsak fut, de úszik is a cég, nő az esély a kitűnő szereplésre a sportos cégek versenyében.

A részleteket lásd az Eseményinformáció menüpontban!

Az előnevezéshez kattints ide!

(Az esőnapokról az esemény weboldalán, az információk menüpont alatt tájékozódhatsz.)