A Balaton-átúszás hagyományosan Ötpróba-esemény. Az átúszókat nem oly rég még bevett módon próbázóként emlegették. A 36. Lidl Balaton-átúszással visszakanyarodhatsz ehhez a szokáshoz. Úszd át a Balatont, érj partot sikerrel, és máris gyűjtöttél 4 pontot, amivel közelebb kerülhetsz a rád váró értékes ajándékokhoz! 

Ha részt veszel az Ötpróba pontgyűjtő sorozatán, féláron utazhatsz az esemény helyszínére, ha vonattal érkezel. A Kedvezmény igénybevételéhez alkalmi kedvezményes menettérti jegyet kell váltani, amit a helyszínen az Ötpróba munkatársai érvényesítenek, így válik érvényessé a visszaútra is. A kedvezmény alapja, hogy az odaút célhelyszíne Révfülöp, a visszautad pedig ott kezded meg.

Ötpróbázni azért jó, mert
– Tiéd a dicsőség, tiéd az élmény – és persze tiéd minden jól kiérdemelt ajándék! A többiekkel együtt sportolva pedig megtapasztalhatod a közösség motiváló erejét, ami téged is előrelendít versenyről versenyre.
– Ha a család apraja-nagyja ötpróbázik, akkor nemcsak több időt tölthettek együtt, felejthetetlen közös élményeket gyűjtve, de több ajándékot is sportolhattok össze magatoknak.
– Osztálytársaiddal vagy munkatársaiddal együtt sportolva igazi csapat válhat belőletek – nemcsak a sportpályán, de a hétköznapi életben is. Az erőitek egyesítésével megszerzett ajándékoknak pedig az egész közösség örülhet.