Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 37. Lidl Balaton-átúszást 2019. június 29-én, szombaton megtartjuk.

Az esemény napján reggel a Balatonnál még megélénkülhet az északi/észak-keleti szél, mely 20 km/óránál erősebb is lehet, majd napközben csökken a szél erőssége, a későbbiekben gyenge, változó irányú légmozgás várható. A víz a reggeli órákban hullámzó lesz – a tó közepén észak-kelet-délnyugat irányú hullámmozgás várható. A hullámzás a szél csökkenésével később várhatóan megszűnik. A víz hőmérséklete reggel 24, délután 25 Celsius-fokos lesz.

Szombaton napos, száraz idő várható, a levegő hőmérséklete reggel 21, délután 27 Celsius-fok körül alakul.

További, friss információ az időjárásról a www.met.hu oldalon érhető el.

 

A hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyílt vízi tapasztalatot igényel – az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég.

Arra kérünk, hogy a vízbe szállás előtt mérlegeld azt, hogy úszásmúltad/úszsástudásod alapján alkalmas lehetsz-e arra, hogy szeles időjárási viszonyok között úszd át a Balatont.

Kérjük, hogy dönts felelősen a részvételről! Ha nem vagy magadban biztos, inkább gyere el jövőre!

Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások állnak majd. Ha elfáradtál, kapaszkodj ki a hajókhoz, pihenj meg, vegyél magadhoz vizet és szőlőcukrot!

 

A reggeli élénk szél miatt a rajt legkorábbi időpontja 8 óra, mely adott esetben későbbre is tolódhat.

A 37. Lidl Balaton-átúszáson az első 10 000 induló tud vízbe szállni. Az előjelentkezés nem biztosít garantált indulási helyet az eseményen. Az első 10000 indulót az úszáshoz szükséges karszalag átvételének sorrendjében határozzuk meg, melynek feltétele a nevezés és az érvényes orvosi igazolás.