A Lidl Balaton-átúszás megvolt? Akkor jöhet a velencei-tavi kihívás. A Lidl Balaton-átúszás nem az egyetlen nyilvános nyílt vízi esemény. A nem kevésbé gyönyörű Velencei-tónál augusztus elején teheted próbára magad. Gárdonyba ráadásul a rövid távra „kalibrált” családtagokat is elhozhatod. De azoknak is ajánljuk, akik a Balaton-átúszás után azt érzik, lehet még feljebb… Ha #megúsztad a Balatont, augusztus 1-jéig kedvezménnyel nevezhetsz!

A 10. K&H mozdulj! velencei tavi úszónap és túratriatlonra augusztus első szombatján várunk. A tóúszás összetett esemény, ahol az úszás mellett a több sportágat magában foglaló triatlont is kipróbálhatod, és a Velencei-tó nádas zegzugait is megcsodálhatod.

Ha csak úsznál, S, M, L és XL távok közül választhatsz. A jelölések nem a ruhaméretedet takarják, hanem azt a választott távot, amelynek leúszására vállalkozol. A S táv 500 métert jelent, az M 1500 métert, az L 3000 méteres, az XL pedig egy 6000 méteres távot jelöl. Az úszópálya egy 500 vagy egy 1500 méteres kör, melynek egyszeres vagy többszörös teljesítésével abszolválhatod a választott versenytávot.

Ha az úszással nem éred be, vagy kíváncsi vagy, mi lehet azon túl, próbáld ki a túratriatlont. Ezen az eseményen kezdő triatlonozók is rajthoz állhatnak, hiszen többféle távból lehet választani. Azoknak sem kell aggódni, akik nem rendszeres futók, hiszen a túratriatlonon az úszás és a kerékpár mellett a harmadik sportág a túra. A Velencei-hegységben történő túrázás pedig családi eseményként is remekül megállja a helyét, inkább élmény, mintsem erőn feletti igénybevétel.

S ha mindez nem volna elég, a víziszonyosoknak sem kell otthon maradni, ők is elkísérhetik a családot vagy a haverokat, a túraduatlonon ugyanis úszni nem kell, csak kerékpározás és túra vár a versenyszám jelentkezőire.

A túratriatlon és a túraduatlon távjai:

  • S (rövidtáv): 500 m úszás – 13,3 km kerékpár – 7,5 km túra – 16,1 km kerékpár
  • M (középtáv): 1500 m úszás – 13,3 km kerékpár – 7,5 km túra – 16,1 km kerékpár
  • L (hosszútáv): 3000 m úszás (2×1500 m) – 13,3 km kerékpár – 7,5 km túra – 16,1 km kerékpár
  • túraduatlon: 13,3 km kerékpár – 7,5 km túra – 13,3 km kerékpár

Ha regisztrált Ötpróbázó vagy, de az úszás nem a Te sportod, a 10. K&H mozdulj! velencei-tavi úszónap és túratriatlont neked találták ki, itt ugyanis egy 500 méteres táv teljesítésével letudhatod a melegítő megszerzéséhez kötelezően előírt úszást, hiszen tudod, a válogatott melegítőjéhez mind az öt sportágban pontot kell gyűjtened!