Kedves Úszók!

Ti kérdeztétek, mi megválaszoljuk. ? Egy összefoglalóban összegyűjtöttük Nektek a legfontosabb tudnivalókat a szombati nappal kapcsolatban, amik eddig a legtöbbször felmerültek kérdések, kommentek és üzenetek formájában.

  1. Hogyan alakul a hajózási menetrend a Balaton-átúszás alatt? A 38. Lidl Balaton-átúszás ideje alatt katamarán hajók közlekednek Balatonboglár és Révfülöp között.
  2.   Milyen orvosi igazolás kell? Az előzetesen beszerzett orvosi igazolásra nincs formai és szöveges megkötés, de tartalmaznia kell, hogy az adott személy alkalmas a táv teljesítésére.
  3. Mennyibe kerül az orvosi igazolás a helyszínen? Ingyenes.
  4.  Hogyan tudok tudok a helyszínen fizetni a nevezésért?  A nevezési díjat csak pontosan kiszámolva, készpénzben tudjuk elfogadni.
  5.  Tudok az nevezni Balatonbogláron az átúszásra, és esetleg a féltávra Révfülöpön? Sajnos nem, mindkét táv nevezésére az adott táv rajtjánál van lehetőség.
  6.  Aki előre nevez és úszik is, csak az kap a helyszínen pólót? Igen.
  7.  Jár a helyszíni nevezéshez póló? Sajnos nem, a helyszíni nevezési díj nem tartalmaz eseménypólót, de az esemény napjától 2020.08.09-ig megrendelhető a BSI online nevezési felületén. A póló ára belföldi címre történő postázási költséggel együtt 1.500 Ft
  8. Kötelező a maszk a BAHART járatain? Igen, kötelező és ezt a BAHART részéről ellenőrizni is fogják. Ha úszás után hajóval utazol vissza Révfülöpre, gondoskodj róla, hogy a rajtból Balatonboglárra átküldött csomagodban legyen maszk.
  9. Meddig kell célba érnem mindkét távnál?  A célba legkésőbb 15 óráig meg kell érkezni. 

Egyéb bővebb információ megtalálható a honlapunkon az adott menüpontban, amit ➕-al jelöltünk.

➕A HAJÓSKÖZLEKEDÉS AZ ESEMÉNY ALATT

BALATONBOGLÁRRÓL RÉVFÜLÖPRE:
A 38. Lidl Balaton-átúszás ideje alatt katamarán hajók közlekednek Balatonboglár és Révfülöp között.
A katamaránok közlekedése folyamatos. A hajó mindig akkor indul útnak, amikor megtelik.
AZ ELSŐ HAJÓ Balatonbogláron az átúszás reggelén, 7.00-kor áll be a kikötőbe, miután megtelik, elindul Révfülöpre. Révfülöpön beszállás után indul vissza, és így tovább.
A rajtolni szándékozó úszókat szállító hajóknak pontos menetrendje nincs, amint egy hajó megtelik, indul Révfülöpre.
Az UTOLSÓ HAJÓ, ami az átúszás résztvevőit szállítja a rajthoz, 11 órakor indul Balatonboglárról.

RÉVFÜLÖPRŐL BALATONBOGLÁRRA:
A 38. Lidl Balaton-átúszás ideje alatt több hajó közlekedik Révfülöp és Balatonboglár között. A hajók közlekedése folyamatos.
Az északi partról a kísérőket szállítják át Balatonboglárra.

Az 5,2 km-es táv résztvevőinek egy út ingyenes, amit az úszáshoz kapott karszalag bemutatásával lehet igénybe venni. Esetleges további utazásokhoz jegyet kell vásárolni.
A féltáv résztvevőinek és a kísérőknek minden útra jegyet kell váltani.
Javasoljuk, hogy azok a kísérők, akik előzetesen tudják, hogy oda és vissza is utaznak majd, váltsanak menettérti jegyet az első utazás előtt, elkerülve ezzel a hosszas sorban állást. A hajóutazás alatt a Balatoni Hajózási Zrt. jegyárai érvényesek.
A jegyeket a BAHART helyszíni pénztáraiban lehet megváltani. További információ a BAHART weboldalán.

A két part között közlekedő hajókon a maszk viselése kötelező, ezt a BAHART részéről ellenőrizni fogják.
Kérjük legyen nálad maszk, amikor beállsz a sorba a hajóra szálláshoz. A helyszínen nem lesz lehetőség maszk vásárlására.
Ha Balatonboglárról utazol a rajtba, hozz magaddal otthonról maszkot.
Ha úszás után hajóval utazol vissza Révfülöpre, gondoskodj róla, hogy a rajtból Balatonboglárra átküldött csomagodban legyen maszk.

➕ORVOSI IGAZOLÁS

A részvétel feltétele a 2020. július 1-je után beszerzett, az eseményen való résztvételt engedélyező orvosi igazolás.

Javasoljuk, hogy az orvosi igazolást szerezd be előzetesen. Ezzel időt spórolhatsz, valamint a szervezők dolgát is megkönnyíted. Az előzetesen beszerzett orvosi igazolással elkerülheted a többszöri sorban állást, és az esetleges hosszabb várakozást.

Az igazolás a helyszínen is beszerezhető.

Ha az eseményt az időjárás miatt elhalasztjuk, az eredeti időpontra beszerzett orvosi igazolások a későbbi időpontra is érvényesek, amennyiben nem július 1-je előtt kerültek kiállításra.

Az előzetesen beszerzett orvosi igazolásra nincs formai és szöveges megkötés, de tartalmaznia kell, hogy az adott személy alkalmas a táv teljesítésére.

Az egyesületi, igazolt sportolók esetében elfogadjuk az éves orvosi igazolást is. Kérjük, hozz mgaddal az eseményre egy, az érvényes sportolói kártyádról készült másolatot(!) , amit csatolunk majd a nevezési lapodhoz.

Külföldi résztvevők esetében elfogadjuk az aláírással és hivatalos orvosi pecséttel ellátott nem magyar nyelvű orvosi igazolást is.

➕ NEVEZÉS FOLYAMATA

  1. Előjelentkezéssel és előzetesen beszerzett orvosi igazolással rendelkezőknek vagy helyszíni orvosi vizsgálattal

Az online előjelentkezés lezárásakor egy e-mailt küldünk a regisztrációkor megadott címre. Előfordulhat, hogy a nevezési visszaigazolás a levélszemét mappába kerül, kérjük, azt is ellenőrizd.

A részvételt engedélyező orvosi igazolást és pecsétet kérjük, erre a kinyomtatott visszaigazolásra szerezd be (de külön is be lehet szerezni), és ezt mutasd be Révfülöpön nevezéskor.

A nevezés véglegesítésekor elfogadjuk a külön papírra kiállított orvosi igazolást is.

Az előzetesen beszerzett orvosi igazolásod birtokában egyből mehetsz is a nevezési sátrakhoz, ahol az időmérésre szolgáló és az eseménypóló átvételéhez szükséges karszalagot is megkapod.

Ha nincs orvosi igazolásod, a helyszínen az orvosi sátraknál térítésmentesen beszerezheted. Ha megtörtént, ezek után mehetsz a nevezési sátrakhoz.

A kinyomtatott nevezési visszaigazolással keresd a nevezési díjkategóriádnak megfelelő feliratú sátrat (előnevezett, helyszíni  nevező, Spuri Aranykártyás)

2. Helyszíni nevezőknek

Révfülöpre megérkezve a labdarúgópálya bejáratánál felállított sátrakban töltsd ki a nevezési lapot!

Ha nem hoztál orvosi igazolást, szerezd be azt az orvosi sátorban, majd a  nevezési díj befizetésével véglegesítsd a nevezésedet a „helyszíni nevezés” feliratú sátraknál.

A helyszíni nevezési díj nem tartalmaz eseménypólót, az az esemény napjától 2020.08.09-ig megrendelhető a BSI online nevezési felületén. A póló ára postázási költséggel együtt (csak magyarországi címre) 1.500 Ft.

Nevezés véglegesítése, nevezési díj befizetése, időmérő karszalag átvétele:

2020.08.01-én 7:00-11:45 között Révfülöpön a labdarúgópályán

➕ NEVEZÉSI DÍJAK

Előjelentkezéssel 2020.07.30-a éjféligA lenti árak előzetesen beszerzett (2020. július 1-nél nem régebben kiállított) vagy a helyszínen kapott, a részvételt engedélyező orvosi igazolás bemutatásával  érvényesek.Ft/fő
alap nevezési díj (eseménypólóval)9.000 Ft
Spuri Aranykártyás (eseménypólóval)8.000 Ft
Helyszíni nevezés 2020.08.01-jén (eseménypóló nélkül*)10.000 Ft

*=A helyszíni nevezési díj nem tartalmaz eseménypólót, az az esemény napjától 2020.08.09-ig megrendelhető a BSI online nevezési felületén. A póló ára belföldi címre történő postázási költséggel együtt 1.500 Ft

FIGYELEM! A nevezési díjat csak pontosan kiszámolva, készpénzben tudjuk elfogadni.

JELENTKEZEK!

 A nevezési díj tartalmaz:

  • részvételt az eseményen
  • biztosított útvonalat
  • az előnevezett résztvevőknek egyedi emblémázott pamutpólót
  • orvosi szolgálatot
  • chipes időmérést
  • beérkező csomagot
  • 21,26 % áfát