Sokan érdeklődnek a 39. Lidl Balaton-átúszás útvonala kapcsán – honlapunkon, az Eseményinfo menüpontban ez is megtalálható, de most itt is megmutatjuk!

Az 5,2 km-es klasszikus táv és a 2,6 km-es féltáv útvonala továbbra is változatlan, a SUP-ok egy harmadik útvonalon, az úszóktól teljesen elkülönítve haladnak majd.

A sportesemény biztonságának záloga ezúttal is a több mint 100 vitorlásból, tucatnyi kishajókból és motorcsónakokból kialakított úszófolyosó, ahol a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat.
‼Összesen 1500 szervező, rendező ügyel a résztvevők biztonságára.‼

További információk a távok kapcsán

?5,2 km klasszikus úszótáv
▪Az úszók a révfülöpi labdarúgópályáról indulnak és a balatonboglári Platán Strand területén található célba érkeznek.
▪A szokásos úszófolyosón haladnak és a cél előtt 1300 m-rel ide csatlakozik be a Balaton-átúszás Féltáv mezőnye is.
▪ Az úszófolyosó természetesen elég széles ahhoz, hogy a közös szakaszon a két táv úszói zavartalanul haladhassanak.

?2,6 km féltáv
▪A táv a balatonboglári Platán strandról indul, az 1300 méternél levő bójánál visszafordulva kell visszaúszni a balatonboglári célig együtt, az 5,2 km-es táv mezőnyével.
▪ Az úszófolyosó természetesen elég széles ahhoz, hogy a közös szakaszon a két táv úszói zavartalanul haladhassanak.

?Balaton-áthúzás – SUPosok
▪Az 5,2 km-es távot a SUP típusától függetlenül csak egyéni indulók teljesíthetik, a SUP-on más személy nem tartózkodhat (kutya sem).
▪A távot csak és kizárólag a Révfülöp-Balatonboglár útvonalon lehet teljesíteni. Balatonboglárról visszaevezni szigorúan tilos!
▪ A teljesítés közben az átúszás jelzőbóják menetirány szerinti bal oldalán, max. 30 m-es távolságban kell haladni, illetve a Balaton-átúszás Féltáv biztosítóhajóit ugyanilyen módon kell elhagyni.
▪Tilos az úszósávon (bóják és biztosítóhajók közötti terület) belül haladni!

Hamarosan találkozunk! ?

BAU útvonal